Yediğiniz tüm vişneli tartları unutun: Evde en iyisini yapmaya hazır olun. Kıyır kıyır tam ölçü vişneli tart tarifi

Vişneli tartın böylesini iddia ediyoruz daha önce yemediniz. Kıyır kıyır dokusu ve vişneli sosunun lezzetiyle bu tarta aşık olacaksınız. İşte vişneli tart için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Yediğiniz tüm vişneli tartları unutun: Evde en iyisini yapmaya hazır olun. Kıyır kıyır tam ölçü vişneli tart tarifi

Malzemeler; 

Vişne sosu için;

3 su bardağı donuk vişne
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı soğuk su (60 ml)
1 çay kaşığı tereyağı

Hamuru için;

125 gr tereyağı
1 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Yapılışı:

İlk olarak vişne sosu hazırlayarak başlayacağız. İlk olarak derin bir tavanın içerisine  3 su bardağı dondurulmuş vişne ve 1 çay bardağı toz şeker alalım.

Ara ara karıştırarak güzelce sosumuzu pişirelim. Sos pişerken biz de bu esnada nişastalı suyu hazırlamaya başlayabiliriz. 1 yemek kaşığı nişastayı yaklaşık yarım çay bardağı soğuk suyun içerisinde çözdürelim.

Nişastalı suyu kaynayan sosun içerisine yavaşça ilave edelim. Karıştıralım ve sosun kıvamı koyulaştıktan sonra 2-3 dakika daha pişirip altını kapatalım.

Ocağın altını kapattıktan sonra sosun içerisine 1 çay kaşığı kadar tereyağını da ekledikten sonra spatula ile tekrardan sosumuzu karıştıralım. 

Akabinde tart hamurunu hazırlamaya başlayabiliriz. Hamur kabının içerisine  125 gram tereyağı, 1 tane yumurta, yarım su bardağı toz şeker ve yarım paket kabartma tozunu alalım.

Ardından karıştıralım ve 2 su bardağı unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım.

Ele yapışmayan bir kıvam elde edene dek hamurumuzu yoğuralım. Hamuru streç film ile kapatalım ve 15-20 dakika boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakalım.

Sürenin sonunda hamurumuzu tezgaha alalım ve bir bıçak yardımıyla hamurumuzu iki parçaya bölelim.

Tezgahımızı unlayalım ve hamurumuzu tezgahın üzerine alarak tart kalıbı büyüklüğünde hamurumuzu açalım. 

Hamurumuzu tart kalıbına yerleştirelim. Üzerine çatal yardımıyla delikler açalım. İyice soğuyan vişneli sosumuzu kalıbın içerisine yerleştirelim.

Ardından üzeri için de tart hamurunu açmaya başlayalım. Hamuru uygun boyutlarda açtıktan sonra hamuru şeritler halinde keselim. 

Şerit formdaki hamurumuzu tartın üzerine yerleştirelim. tüm işlemi gerçekleştirdikten sonra önceden ısıttığımız 160 derece fırında fansız ayarda 30-35 dakika arasında pişmeye bırakalım.

Sürenin sonunda tartımızı fırından alalım ve oda sıcaklığına gelinceye dek bekleyelim. Ardından üzerine pudra şekeri serptikten sonra dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin