Yediğiniz tüm kekleri unutun: Pudinli pasta kekine hayran kalacaksınız. Kısa sürede hazır oluyor, keyifle yemesi size kalıyor. Pudingli kek nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik bir kek tarifi arayışı içerisindeyseniz. Tam size göre bir tarifle geldik. Çayın, kahvenin yanında vazgeçilmezleriniz arasında yer alacak. İşte lezzetiyle büyüleyen o tarif...

Google Haberlere Abone ol
Yediğiniz tüm kekleri unutun: Pudinli pasta kekine hayran kalacaksınız. Kısa sürede hazır oluyor, keyifle yemesi size kalıyor. Pudingli kek nasıl yapılır?

Malzemeler

Keki için;

3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt (300 ml)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı kakao

Üzeri için:

2 paket kakaolu puding
4 su bardağı süt (800 ml)

Keki ıslatmak için:

1 su bardağı süt (200 ml)

Yapılışı;

İlk olarak uygun boyutlardaki bir çırpma kabının içerisine 3 adet yumurta ve 1,5 su bardağı şekeri alalım. Beyazlaşıp köpük köpük olana dek güzelce çırpalım.

Ardından karışımın içerisine 1,5 su bardağı süt ve 1 çay bardağı sıvı yağ alarak tekrardan çırpalım.

Çırpma işlemini gerçekleştirdikten sonra içerisine 2 su bardağı un, 4 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu eleyerek karışıma ilave edelim.

Bu esnada kullanacağımız borcamın içerisini güzelce yağlayalım. Hazırladığımız kek hamurunu kabın içerisine alalım ve  önceden 170 dereceye ısıttığımız fırında fansız ayarda 40 dakika pişmeye bırakalım.

Sürenin sonunda pişen keki fırından çıkaralım ve 5 dakika beklettikten sonra 1 su bardağı sütle kekimizi ıslatalım.

Sütün tamamen çekmesini ve kekin soğumasını beklemek için kenara alalım. Bu esnada üzerindeki pudingli kısmını hazırlayabiliriz.

2 paket kakaolu pudingi 4 su bardağı sütle uygun bir tencerede pişirelim. Puding koyulaşana dek sürekli karıştırarak pişirelim.

Puding hazır olduktan sonra kekimizin üzerine hazırladığımız pudingi ilave edelim. akabinde tatlımızın üzerine bolca Hindistan cevizi ile kaplayalım. Bu şekilde oda sıcaklığına gelinceye kadar tatlımızı soğumaya bırakalım.

Akabinde tatlıyı 3 saat kadar buzdolabında dinlendirelim. Sürenin sonunda servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin