Yediğiniz tüm kekleri unutun: Pamuk kıvamında kek hazırlamanın sırrı bulundu. Yumuşacık rulo kek nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik kek tarifi arayanlar için muhteşem bir tarifle geldik. Lezzetiyle baş döndüren kek tarifi yapmanın sırrı bulundu. İşte gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Yediğiniz tüm kekleri unutun: Pamuk kıvamında kek hazırlamanın sırrı bulundu. Yumuşacık rulo kek nasıl yapılır?

Malzemeler

4 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 fiske tuz
1 çay bardağı süt (125 ml)
Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı su
1 su bardağı un

Arası için;

Kahvaltılık çikolata

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir kabın içerisinde 4 adet yumurta beyazına 1 tutam tuz ekleyerek koyu bir köpük kıvamı elde edene dek güzelce çırpalım.

Koyulaşan yumurta aklarını bir kenara aldıktan sonra ayrı bir kabın içerisinde 4 tane yumurta sarısını 1 çay bardağı toz şekerle beyazlaşıncaya kadar çırpalım. 

Çırpma işlemini gerçekleştirdikten sonra içerisine  yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 1 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu ilave edelim.

Malzemeleri ilave ettikten sonra tekrar çırpalım. Ardından hazırladığımız kek hamurundan 1 su bardağı kadarını ayıralım ve üzerine 2 yemek kaşığı kakaoyu ilave ederek çırpalım.

Kakao hamuru koyulaştıracağı için içerisine 1-2 yemek kaşığı kadar süt ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz.

son olarak yumurta aklarını hamurların içerisine orantılı bir şekilde bölüştürelim. Pişirme kağıdı serili olan kek kalıbının içerisine sade kek hamurunu ilave edelim.

Sade kek hamurundan sonra kakaolu kek hamurunu eşit olacak şekilde yerleştirelim. Dilediğiniz gibi şekil verdikten sonra önceden ısıttığımız 160 derece fırında 30 dakika pişmeye bırakalım.

Pişme süresi tamamlandıktan sonra Kekin üzerine bir pişirme kağıdı daha yerleştirelim. Ters çevirdikten sonra hamurumuzu kağıttan ayıralım.

Kahvaltılık çikolatayı keki üzerine sürdükten sonra kekimizi rulo formuna saralım. Ardından servis etmeye hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin