Yediğiniz tüm elmalı kurabiyeleri unutun: Lezzetiyle damakları çatlatacak! Elmalı çatlak kurabiye tarifi

Klasik elmalı kurabiye tarifinden sıkılanlar bu elmalı çatlak kurabiyenin müptelası olacak. Hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle yiyeni de yemeyeni de çatlatacak! İşte lezzetiyle damaklarda enfes tat bırakan elmalı çatlak kurabiye tarifi

Yediğiniz tüm elmalı kurabiyeleri unutun: Lezzetiyle damakları çatlatacak! Elmalı çatlak kurabiye tarifi

Kurabiye, tüm sofraları süsleyen en lezzetli hamur işleri arasındadır. Her çay saatini renklendirdiği gibi gün her öğününde afiyetle tüketilir.

Klasik elmalı kurabiyeyi seven kadar sevmeyen de vardır. Bu tarif, yediğiniz diğer tüm elmalı kurabiyeleri unutturacak.

Çayları demleyin, fırını 180 dereceye ayarlayın ve lezzetiyle çatlatan elmalı çatlak kurabiye hamurunu hazırlamaya başlayın.

İşte elmalı çatlak kurabiye tarifi ve malzemeleri…

ELMALI ÇATLAK KURABİYE MALZEMELER

125 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında bekletin)

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı nişasta

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3 buçuk su bardağı kadar un

3 elma

3 kaşık şeker

1 kaşık tarçın

Yediğiniz tüm elmalı kurabiyeleri unutun: Lezzetiyle damakları çatlatacak! Elmalı çatlak kurabiye tarifi

ELMALI ÇATLAK KURABİYE TARİFİ

Elmalı çatlak kurabiye için öncelikle elmalı iç harcı hazırlamaya başlayın. Elmaların kabuklarını soyduktan sonra rendenin kalın tarafıyla elmaları rendeleyin.

Ardından yapışmaz bir tavanın içine rendelediğiniz elmaları alın ve elmalar suyunu çekene kadar kavurun. Daha sonra toz tarçın ilave ederek güzelce karıştırın.

Ardından ocağı kapatın ve dilerseniz bir miktar ceviz içi ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra elmalı harcı soğumaya bırakın. Bu sırada kurabiyenin hamurunu hazırlamaya başlayın.

Bir yoğurma kabının içine tereyağını alın ve üzerine pudra şekerini, sıvı yağı, yumurtayı ve nişastayı ilave ederek iyice karıştırın.

Tüm malzemelerin üzerine unu eleyin ve elediğiniz unun bir kısmını dökün. Ardından kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırın.

Kalan unu da kontrollü bir şekilde karışıma ilave edin. Hamurunuz ele yapışmayan yumuşak bir kıvamda olmalıdır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.

Hamurdan portakal büyüklüğü kadar parça ayırın ve kenara koyun. Ayırdığınız bu parçayı kurabiyenin üzerine kırıntı yapmak için kullanacaksınız.

Bir çay bardağının altını sıvı yağa batırın ve yuvarladığınız hamurun üzerine hafifçe bastırarak çukurlaştırın. Bir fırın tepsisine pişirme kağıdı açın ve çukur şekli verdiğiniz hamurları dizin.

Ardından elmalı iç harcı kurabiyede çukurların içine 1 kaşık kadar ilave edin. Kenara ayırdığınız portakal büyüklüğündeki hamuru alın ve 1 yemek kaşığı kadar un ekleyip hamur kırıntısı elde edin.

Ardından bu kırıntıları kurabiyelerin üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına elmalı çatlak kurabiyeleri verin.

Kurabiyeleri 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Süre sonunda kurabiyeleri soğutun ve ardından servis edin. Lezzetiyle çatlatır, afiyet olsun!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin