Yediğiniz anda tadına hayran kalacaksınız: Sadece 10 dakikada müthiş bir lezzet yapmaya hazır olun. Haşhaşlı börek nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik bir börek tarifi arayışı içerisindeyseniz bu tarifi mutlaka deneyin. 10 dakika haşhaşlı böreğiniz hazır...

Google Haberlere Abone ol
Yediğiniz anda tadına hayran kalacaksınız: Sadece 10 dakikada müthiş bir lezzet yapmaya hazır olun. Haşhaşlı börek nasıl yapılır?

Malzemeler

2 adet yufka
1 su bardağı dövülmüş haşhaş (140 gr)
1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

Yumurta sarısı
Kavrulmuş susam

Yapılışı;

İlk olarak 1 su bardağı kadar dövülmüş haşhaşı uygun bir kabın içerisine alalım. Haşhaşın üzerine  1 su bardağı sıvı yağ ilave ederek güzelce karıştıralım.

Hazırladığımız haşhaşı kenara bırakalım ve 1 adet yufkayı tezgahın üzerine alalım. 1 adey yufkanın üzerine hazırladığımız haşhaşlı karışımın yarısını dökelim ve yufkanın her yerine gelecek şekilde güzelce dağıtalım.

Ardından ikinci yufkayı da aynı şekilde serelim ve üzerine kalan haşhaşlı bölmeyi serelim. Akabinde yufkamızı 4 parçaya bölelim.

4 parçaya bölme işlemini tamamladıktan sonra 24 parçaya bölelim ve sigara böreği gibi geniş kısmından başlayarak yufkalarımızı rulo şeklinde saralım.

Hazırladığımız börekleri fırın tepsisinin içerisine yerleştirelim. Ardından üzerlerine yumurta sarısı sürüp biraz da kavrulmuş susam serpiştirelim.

Önceden ısıttığımız 200 derece fırında fansız ayarda yaklaşık 20 dakika böreklerimizi pişmeye bırakalım.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin