Yazısı şikayet edilen yazardan öneri: Hakim ve savcılara okuma yasağı getirilsin

Sabah yazarı bugünkü köşesine kendisi hakkındaki suç duyurusunu taşıdı ve bir öneride bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Yazısı şikayet edilen yazardan öneri: Hakim ve savcılara okuma yasağı getirilsin

Anayasa Mahkemesi, Sabah Gazetesi Yazarı ve A Haber Yorumcusu Sevilay Yükselir hakkında köşe yazısıyla 'Yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.  



Sevilay Yükselir, AYM'nin 'tarihte ilk kez' suç duyurusuna konu olan 21 Ekim tarihli ve 'Anayasa Mahkemesi bunu yapar mı?' başlıklı yazısında "AYM hakkındaki iddialara uygun hareket ederse, 'sakalsız' olarak tanımladığı Fethullah Gülen ve çetesinin azılı son kalesi olarak AYM'yi resmen ilan etmiş olacağı" görüşünü dile getirmişti.



Suç duyurusunu bugünkü köşesine taşıyan Yükselir, 'Hâkim ve savcılara okuma yasağı getirilsin' önerisinde bulundu. 



Hakkında ilk kez suç duyurusu yapıldığını belirten Yükselir, şoka girdiğini ve inanamadığını okuyucuyla paylaştı.



Suç duyurusunun 'şaka' olduğunu sanan Yükselir, bugünkü köşesinde konuyla ilgili şunları yazdı:



Hâkim ve savcılara okuma yasağı getirilsin!



Bunca yıllık gazeteciyim ilk kez hakkımda yapılan bir suç duyurusunun haberini alınca şoka girdim. Niye yalan söyleyeyim önce inanmadım. Birilerinin sosyal medyada şenlik olsun diye cıvık bir şaka yaptığını sandım. Ama sonra 21 Ekim 2014'te yazdığım "Anayasa Mahkemesi bunu yapar mı?" http://www.sabah.com.tr/yazarlar/yukselir/2014/10/21/anayasa-mahkemesi-bunu-yaparmi başlıklı yazımdan dolayı Başkan Haşim Kılıç'ın mahkeme adına şikâyetçi olduğunu öğrendim.



Tesadüf bu ya! Meseleyi sosyal medyaya göz gezdirirken fark ettiğim sırada TİKAD'ın 10. yıl kuruluş yıldönümündeydik ve tam yanımda da ünlü hukukçu Prof. Dr. Hüseyin Hatemi ve eşi avukat Kezban Hanım vardı. "Olamaz" dedi hoca ve ekledi: "Bir mahkemenin üstelik de Anayasa Mahkemesi'nin bir yazar hakkında suç duyurusunda bulunması olağan bir şey değil. Mahkeme böyle bir girişimde bulunamaz."



Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin