Yazarlığı bıraktığını açıklayan Emrah Serbes'ten kitapçılara: Çalışanına sigorta yapmayan kitabımı satmasın

Serbes, sigortasız işçi çalıştıran AVM ve zincir kitapçılara sert yüklendi.

Google Haberlere Abone ol
Yazarlığı bıraktığını açıklayan Emrah Serbes'ten kitapçılara: Çalışanına sigorta yapmayan kitabımı satmasın

Yazar Emrah Serbes, Kanaltürk’te yayınlanan Bunu Konuşalım programında Candaş Tolga Işık’ın konuğu oldu. Gündeme ve edebiyata dair önemli konulara değinen Serbes; “Benim üzerimden sigortasız sendikasız işçi çalıştıran ne kadar zincir kitapçı, AVM varsa net söylüyorum: Buna son verecekler. Eğer son vermezlerse gidip oralardan kitaplarımı tek tek toplayacağım” dedi.



Serbes D&R mağazalarını örnek göstererek, şunları söyledi: “Aydın Doğan taleplerimi kabul edecek. İsmini anmıyorum tabii, kendisinden çok korkuyorum.”



“BU ÜLKENİN EMEKÇİLERİNİ ÖLDÜRMEKTEN ZEVK Mİ ALIYORSUNUZ?”



Soma davasında maden patronunun madeni tekrar açma kararını anımsatan Serbes, “Bir facia olmuş, iş cinayeti olmuş, 301 kişi hayatını kaybetmiş, sen diyorsun ki patron olarak ‘biz bunun neden olduğunu anlayamadık’. Sonra da biz bu madeni yeniden açacağız diyorsun. Ben de onlara şunu diyorum; gerçekten paranoyak mısınız? Psikopat mısınız? Sosyopat mısınız? Bu ülkenin yoksullarını, emekçilerini öldürmekten zevk mi alıyorsunuz? 301 işçi hayatını kaybetmişken tekrar o madeni açacağız diyorsunuz. Önce kazanın nedenini anlayın” dedi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin