Yaza Girerken 10 Altın Öneri. Uzman doktor Mehmet Emin Güneş'ten kadın ve erkeklere tavsiyeler. 'Maden suyu içerken dikkat' dedi, domates tavsiyesinde bulundu. Günde iki öğün beslenin tavsiyesi

Yaza girerken, uzmanından uyarılar geldi. Medyatava için bir yazı kaleme alan Genel Cerrahi Uzmanı Doçent Doktor Mehmet Emin Güneş, "Yaza Girerken 10 altın Öneri" başlığıyla kadın ve erkekler için bir yazı yazdı ve tavsiyelerini sıraladı. Yaz güneşinden faydalanması gerektiğini belirten Güneş, öğün sayısının ikiye düşürülmesini istedi. Sıvı tüketiminin mutlaka artırılması gerektiğinin altını çizen Güneş, günlük maden suyu kullanımı için ise uyardı. Güneş, cilt bakımı için de tavsiyede bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Medyatava Özel Yaza Girerken 10 Altın Öneri. Uzman doktor Mehmet Emin Güneş'ten kadın ve erkeklere tavsiyeler. 'Maden suyu içerken dikkat' dedi, domates tavsiyesinde bulundu. Günde iki öğün beslenin tavsiyesi

İşte Genel Cerrah Doçent Doktor Mehmen Emin Güneş'in altın önerileri...

D vitamini ihtiyacını karşılayın

Yaz güneşinden faydalanın.Bildiğiniz gibi D vitamini sadece sağlıklı kemik ve diş gelişimi için değil, günümüzde  Covid pandemisinde de ortaya konulduğu gibi artık bağışıklık sistemimizin güçlenmesi içinde son derece gerekli bir vitamin olduğu anlaşılmıştır. Son yıllarda yapılan hayvan ve laboratuvar çalışmalarında elde edilen sonuçlarda aktif D vitamininin antikanser özelliği taşıdığı gösterilmiştir. D vitamini özellikle kalınbağırsak, akciğer, prostat ve meme kanserinde koruyucu olduğu, bu kanserlere yakalanma riskini azalttığı, ileri evre kanserlerde sağkalımı uzattığı yönünde çalışmalar mevcuttur. Yeterli derecede güneşe maruz kalmak günlük D vitamini ihtiyacının % 90' ını karşılamaktadır. Güneş ışınlarının dik geldiği öğlen saatlerinde 15-20 dakika ellerin, kol ve bacakların güneşlendirilmesi D vitamini sentezi için yeterlidir.

Yaz mevsiminde öğün sayınızı ikiye düşürün.

Yaz mevsiminde uygulanacak en ideal beslenme Akdeniz tarzı beslenmedir. Ögünlerde mevsim sebzelerini salata veya az yağlı sebze yemekleri şeklinde tüketin. Kızartmalardan ve yağlı yemeklerden uzak durun. Zeytinyağlı yemeklere öncelik verin. Özellikle ev yoğurtunu bol tüketin. Deniz ürünlerini tercih edin. Unutmayın yaz mevsimi diyet mevsimidir.

 

İçeceklere dikkat. Sıvı tüketimini artırın. 

Günlük sıvı tüketimini sudan karşılayın. Hem cilt hem böbrek sağlığınız için günlük su tüketimini en az 2,5 litre olacak şekilde ayarlayın. Şekerli gazlı içeceklerden uzak durun. Bilin ki bu içecekler sizi daha çok acıktıracak, insülin direncine sebep olacaktır

Günlük maden suyu kullanımınız iki taneyi geçmesin. 

Sodyum oranı az olan, magnezyum oranı yüksek olan doğal maden sularını tercih edin. Yüksek sodyum içerikli maden suları özellikle kalp ve tansiyon hastalarında kalp ritm bozukluklarına ve yüksek tansiyona sebep olabilir.

Haftada ortalama üç gün orta şiddette egzersiz yapın. 

En güzel egzersiz sabah erken saatlerinde yapılacak 30 dakikalık tempolu yürüyüştür. İp atlamak, yoga, dans, pilates gibi fiziksel aktiviteleri hayatınıza dahil edin.

Yaza Girerken 10 Altın Öneri. Uzman doktor Mehmet Emin Güneş'ten kadın ve erkeklere tavsiyeler. 'Maden suyu içerken dikkat' dedi, domates tavsiyesinde bulundu. Günde iki öğün beslenin tavsiyesi - Resim : 2

Uykusuz kalmayın. 

İdeal uyku süresini 6-8 saat olarak ayarlayın. İdeal uyku beyninizi resetlediği gibi hormonal düzeninde sağlıklı olmasını sağlar. Uykusuzluk birçok ruhsal hastalığa da yol açar. Yatmadan önce kafein, nikotin gibi uyarıcılardan uzak durun. Uyku odanız çok aydınlık olmasın. Yatağınızı sadece uyumak için kullanın. Cep telefonu gibi elektriksel uyarıya maruz bırakacak her türlü elektrik aletini en az sizden 1 metre uzakta tutun.

Güneş koruyucu kremleriniz cilt tipinize uygun olsun. 

Güneş cildinizi yorar. Allerji yapma olasılığı düşük, lekeli ciltlere uygun, antioksidanlı güneş koruyucuları tercih edin.

 

Cildinize iyi bakın.

Cildinizi yenileyen antioksidan, vitamin, mineral, hyalüronik asit, peptid içeren kremleri kullanın ve cildinizin nemli olmasına dikkat edin. Kuru ciltte kırışıklıklar daha çabuk oluşur. Cildi gençleştiren, sıkılaştıran mezoterapi  tedavi uygulamalarından faydalanın.

Yaza Girerken 10 Altın Öneri. Uzman doktor Mehmet Emin Güneş'ten kadın ve erkeklere tavsiyeler. 'Maden suyu içerken dikkat' dedi, domates tavsiyesinde bulundu. Günde iki öğün beslenin tavsiyesi - Resim : 4

Doğal yoldan antioksidan ağırlıklı beslenmeye önem verin

Yaz mevsimi antioksidandan zengin mevsimdir. Domates içerdiği likopen sayesinde cildi yeniler, canlı tutar, kalp damar hastalıklarına karşı korur. A ve  C vitamini, folik asit, selenyum  içeriği oldukça yüksek olan karpuz, çilek, potasyum içeriği yüksek kavun, şeftali, yüksek lif içeriği içeren üzüm, antiaging meyve olarak her derde deva incir, kayısı, kiraz yeteri kadar tüketilmelidir.

Ve mutluluk sizi bıraksa da siz mutluluğu bırakmayın 

Uyandığınızda aynaya bakın kendinize gülümseyin, kendinizi sevin, teşekkürü ve şükrü bol kullanın. Bol yürüyüş yapın, müzik dinleyin, etrafınıza selam verin, hal hatır sorun, dua edin, size iyi gelenleri yaşamınızdan çıkarmayın, gitmek isteyenlere de kapıyı sonuna kadar açın. Bilin ki çare içinizde.  

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin