Yaza doğru Türkiye'de şok yaşanacak. Meteoroloji kaynaklarından uyarı geldi: Yaz aylarında hem sıcaklık atakları hem de çok ser yağışlar görülecek

Nisan ayı ile başlayan yağışlar, Türkiye'de yaşanan kuraklığa adeta can suyu gibi geldi. Ancak meteorolojik kaynaklar yaz aylarına doğru bu yıl Türkiye'de farklı hava olaylarının yaşanacağı öngörüsünde bulunuyor. İlkim dengesizliği Türkiye'yi de vuracak. Türkiye'yi bu yaz ne bekliyor işte uzmanların yaptığı açıklamalar.

Google Haberlere Abone ol
Yaza doğru Türkiye'de şok yaşanacak. Meteoroloji kaynaklarından uyarı geldi: Yaz aylarında hem sıcaklık atakları hem de çok ser yağışlar görülecek

İklim dengesizliği tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkisini gösteriyor. Son derece kurak geçen ayların ardından Nisan başlarında görülen yağışlar Türkiye'ye adeta can suyu oldu.

Özellikle İstanbul ve çevresinde yaşanan kuraklık nedeniyle su kaynakları alarm veriyordu. Son yağışlarla birlikte İstanbul'daki barajların doluluk oranları yüzde 50'ye yaklaştı.

Ancak meteoroloji kaynakları ve uzmanların yaptığı açıklamalar özellikle Türkiye'nin yaz aylarında yaşayacağı doğa olaylarına dikkat çekilmesini sağladı. 

EL NİNO ETKİSİ GÖRÜLECEK

Vatandaşlar yaz aylarının nasıl olacağını merak ederken, uzmanlardan birkaç uyarı geldi. Meteoroloji uzmanlarına göre bu yaz aylarında Türkiye'de farklı hava koşulları yaşanabilir. Ani sıcaklık ataklarının yanı sıra sert yağışların da olabileceğine dair uyarılarda bulunuldu. 

Hava Forum sayfası tarafından Türkiye'yi bekleyen yaz aylarına ilişkin şöyle bir not paylaşıldı:  "El Nino etkileri sebebiyle bu yaz sert meteorolojik hava olayları ile karşılaşabiliriz. Afrika'dan bunaltıcı sert sıcak hava atakları, aralarda kuvvetli sağanak yağış, şimşek, yıldırım, gök gürültüsü, downburst ve yer yer dolu geçişleri gündemimiz olabilir..."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin