Yayınlar durdu! Basın çalışanları grevde

Yunanistan'da hükümetin medyanın faaliyetlerine getirdiği hukuki düzenlemeyi protesto eden basın sektörü çalışanları 24 saatlik greve gitti.

Google Haberlere Abone ol
Yayınlar durdu! Basın çalışanları grevde

Aralarında Yunanistan Gazeteciler Federasyonu (POESY) ve Atina Gazeteciler Birliği'nin (ESHEA) de bulunduğu tüm gazeteci sendikalarının ortak kararıyla bugün saat 10.00’dan itibaren başlayan grev çerçevesinde televizyon ve radyolarda haber programları durduruldu. Yunan Haber Ajansı AMNA da haber geçmiyor ve internet sitesini yenilemiyor.



Yazılı basın çalışanlarının da grevde yer almaları nedeniyle ülke genelinde tüm gazetelerin basımına bir gün ara verildiği bildirildi.



Gazeteci sendikaları yayımladıkları ortak bildiride, hukuki düzenlemenin medya patronlarına daha az kişiyle çok sayıda yayın organı işletme hakkı tanıdığını, bunun da basın çalışanlarının kazanılmış haklarının ihlali anlamına geldiğini belirtti. Sendikalar, düzenlemede yer alan gazetecilerin özlük haklarıyla ilgili maddelerin geri çekilmesini istedi.



Yunanistan parlamentoda cuma günü onaylanan hukuki düzeleme, farklı alanlarda faaliyet gösteren basın-yayın kuruluşlarının birleştirilmesini ve ortak çalışma alanları kullanmalarına olanak tanıyor.



Sosyal medyada yayımlanan reklam gelirlerinin de kontrol altına alınmasını öngören düzenleme, yeni kurulan devlet televizyon kurumu NERİT’in yönetimi ve kapatılan eski devlet radyo ve televizyon kurumu ERT’nin mal varlıklarının idaresiyle ilgili maddeler de içeriyor. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin