'Yayınlama özgürlüğü'ne farkındalık için harekete geçtiler!

Türkiye Yayıncılar Birliği’nin yürüttüğü “Yayınlama Özgürlüğü Projesi” çerçevesinde Ankara’da yayınlama özgürlüğü konusunda farkındalık artırma ve bilgilendirme çalıştayı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Yayınlama özgürlüğü'ne farkındalık için harekete geçtiler!

Ankara HiltonSa Hotel'de gerçekleştirilen çalıştaya katılan gazeteci, yayıncı, hukukçu ve insan hakları savunucuları "Türkiye’de Yayınlama Özgürlüğü" konusunda ortaya çıkan engelleri ve sorunları dile getirdiler.



AB VE TÜRKİYE’DEKİ UYGULAMALAR İNCELENECEK



Türkiye Yayıncılar Birliği (TYB) tarafından düzenlenen "Yayınlama Özgürlüğü Konusunda Farkındalık Artırma ve Bilgilendirme Çalıştayı" proje koordinatörü Metin Celal’in açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasının ardından ilk konuşmayı yapan AB Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı İreneusz Fidos çalıştayda “Yayınlama özgürlüğü konusunda AB ve Türkiye’deki uygulamaların mevzuat ve pratik açısından inceleneceğini” söyledi.



MEDYA CİDDİ ZORLUKLARLA KARŞI KARŞIYA



AB Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı İreneusz Fidos AB’nin 2014 ilerleme raporunda düşünce özgürlüğü konusunda bazı sorunları aktardı; “2014 ilerleme raporunda da belirtildiği gibi medya bu ülkede ciddi zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Rapor da ifade Özgürlüğünün önündeki bir dizi engellemelere işaret edilmiştir. Türk Hukukundaki bazı maddeler ve bu maddelerin yargıda yorumlanma biçimi, medya sahiplerine karşı yapılan medyada caydırıcı etki yaratan bazı açıklamalar gazetecilerin işten atılmaları, oto sansür ve internet sitelerinin yaygın bir biçimde yasaklanması”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin