Yayınevleri Ankara katliamını kınadı

Türkiye'nin önde gelen yayınevlerinin temsilcileri bir araya gelerek ortak bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Yayınevleri Ankara katliamını kınadı

Türkiye'nin önde gelen yayınevlerinin temsilcileri Ankara katliamını kınadı. TGC'nin Cağaloğlu'ndaki binasında, aralarında Agora, Alef, Anı, Aram, Aykırı, Ayrıntı, Belge, Berfin, Bulut, Can, Cem, Ceylan, Delidolu, Dipnot, Ege, Encore, Epos, Evrensel, Habitus, Islık, İletişim, İthaki, Kalkedon, Kök, Metis, Nas, Nisan, Nesin, Notos, Pencere, Peri, Say, Sel, Sorun, Sözcükler, Su, Tekin, Verita, Versus, Yordam yayınevlerinin bulunduğu yayıncılar katıldı. Yayıncılar, Ankara katliamını ve devletin bu katliama karşı duyarsızlığını kınayan bir basın açıklaması yaptı.



Kendisi de o gün olay yerinde olan Metis Yayınları çalışanlarından Eylem Can tarafından okunan “Barışı Vurdunuz, Suçlusunuz! Ankara Katliamını Lanetliyoruz!” başlıklı metinde şu ifadelere yer verildi:



“Biz bu karanlık tabloyu kabul etmiyoruz. Susmuyoruz, yılmıyoruz, itaat etmiyoruz! Bizler; ülkenin ve tüm dünyanın düşünce, kültür ve edebiyat meyvelerini üretip çoğaltarak topluma sunan yayınevleri olarak artık yeter diyor, ayağa kalkıyoruz! Hiçbir baskı bizi yıldıramayacak, biz yüzyıllardır yapmakta olduğumuz şeyi; düşünmeyi, tartışmayı, eleştirmeyi, sorgulamayı, kitaplar yayınlamayı sürdüreceğiz. Daha büyük bir güçle, coşkuyla, dayanışmayla. Devletin halkına karşı işlediği suçların açığa çıkarılması ve cezasızlığın kökünün kazınması için tüm gücümüzle çalışacağız. Hayatını kaybeden insanlarımızı birer rakam olmaktan çıkararak unutturmamak için bütün imkânlarımızı kullanacağız. Sesimizi, katliamı protesto eden yüz binlerin sesine katıyoruz!”



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin