'Yayından kaldırılsın' diye protesto edilen dizinin yapımcısından tepkilere yanıt!

Karadenizli vatandaşlar tarafından tepki gösterilen dizinin yapımcısı ne açıklama yaptı?

Google Haberlere Abone ol
'Yayından kaldırılsın' diye protesto edilen dizinin yapımcısından tepkilere yanıt!

Artvin ve Rize'de çekimleri yapılan ve Show TV'de yayınlanan ’Benim İçin Üzülme’ adlı dizi, bölge insanının olumsuz yönde tanıttığını öne süren bir grup tarafından protesto edilmiş, yayından kaldırılması istenmişti.



Gelen tepkiler üzerine dizinin yapımcısı Murat Tokat şu açıklamayı yaptı:



"Son günlerde Show TV’de yayınlanan Benim İçin Üzülme dizisi ile ilgili bir takım çevrelerce organize edilen karalama kampanyasını şiddetle kınıyor, Boyut Film ailesi olarak aşağıdaki açıklamamızı kamuoyu ile ve Özelikle Karadeniz halkıyla paylaşıyoruz.



Yaklaşık altı ay süren bir ön çalışmanın ardından genel hikayesini Mahsun Kırmızıgül’ün yazdığı ve ilk dört bölümünün yönetmenliğini yine Mahsun Kırmızıgül’ün yaptığı proje, ön çekimlerini Kars’ta tamamladıktan sonra Karadeniz’in ve Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan Artvin ilinde ve ilçeleri olan Şavşat, Borçka, Hopa, Arhavi ve Rize Fındıklı ile Trabzon’da çekimlerine başlayarak hayata geçmiştir.



Boyut Film, bugüne kadar bir dizi film için görülmemiş bir prodüksiyon ekibi kurmuş, sadece 1. bölüm için 2 ay zaman ve 1.5 milyon TL’ye yakın bütçe ayırmıştır. Benim İçin Üzülme dizisinde şu an yaklaşık 200 kişi çalışmaktadır.



Çektiği sinema filmlerine bile bu kadar vakit ayırmayan Mahsun Kırmızıgül bu diziyi Artvin Hopalı olan rahmetli ortağı ünlü yapımcı Hilmi Topaloğlu’na ithaf etmiş,1. bölümde de ekranda bunu beyan etmiştir."



BENİM İÇİN ÜZÜLME’NİN  SOSYAL KATKILARI



Dizi ana hikaye olarak bir aşk hikayesini anlatmaktadır. Bu aşk hikayesi etrafında dönen senaryoda diyaloglarda kimi zaman yörenin Çay ile ilgili sıkıntıları yaşadığı zorlukları, kimi zaman bölge halkının istemediği Hes’lerle ilgili protestoları, bazen de yine bölgenin ihtiyacı olan Onkoloji Hastanesi senaryoda kullanılmış, bölgenin sıkıntılarını dile getiren mesajlar verilmeye çalışılmıştır. Hopa’da ve Artvin’de düzenlenen Onkoloji Hastanesi ile ilgili basın toplantısına oyuncularımız katılmış yetkililere çağrıda bulunmuşlardır. Oyuncularımız katıldığı basın toplantıları bütün ulusal gazete ve televizyon haberlerinde yer almıştır. Yine Artvin’de düzenlenen ‘’siyanürlü altın madeni istemiyoruz’’ adlı yürüyüşe oyuncularımız katılmış, konunun ulusal medyada ses getirmesine katkıda bulunmuştur.



BÖLGEYE SANATSAL KATKI (TİYATRO VE BALE)



Oyuncularımızdan Tansel Öngel (Niyazi), Elif Korkmaz (Birgül), Timur Ölkebaş (Arif) ve eşi Hopa Belediyesi’nin de katkılarıyla Kazım Koyuncu Sanat Atölyesi’ni açmış 100’e yakın öğrenciye ücretsiz bale ve tiyatro eğitimi vermeye devam etmektedirler. Hopa Belediyesi Kazım Koyuncu Sanat Atölyesi için yer düzenlemesini yapmış yakında Hopa halkının hizmetine sunacaklardır.



Her ay yaşları 07 ile 15 arasında değişen ve hiç tiyatro oyunu izlememiş 80 öğrenciyi, oyuncumuz Tansel Öngel kendi imkanlarıyla öğrenci ailelerinden tek kuruş bile almadan Hopa’dan Trabzon’a götürmekte ve tiyatro oyunu izlettirmektedir. Tansel Öngel yine kendi imkanlarıyla mart ayında Hopa Belediyesi’nin gösterdiği bir alanda kütüphane açmayı planlamaktadır.



HOPASPOR



Senaryoda yer alan karakterler içine Hopaspor’da dahil edilmiş ‘Denizin Asi Çocukları‘ diye anılan takımın ruhu bütün Türkiye’ye anlatılmıştır. Hopaspor yayınlarından sonra klüp yeniden toparlanıp liglere dönmeye gayret etmektedir. Hopaspor’a mali katkı sağlamak için dizide çalışan Hopalı emektarları bir takım çalışmalar yapmış ve sonuçlarda almıştır.



KARADENİZLİ SANATÇILARIN KATKILARI VE DİZİNİN KARADENİZLİ SANATÇILARA KATKILARI



Benim İçin Üzülme dizisinin müziklerini Kazım Koyuncu’nun ekibi hazırlamaktadır. Necmi karakteri ile oluşturulan mekanda da amaç Karadenizli şarkıcılara yer vererek daha popüler olmalarını sağlamaktır. Selçuk Balcı, Resul Dindar, Salih Yılmaz, Niyazi Koyuncu gibi Karadeniz’in bağrına bastığı sanatçılara yer verildi. Şarkılarını söylemeleri için dizi içinde bir platform sağlandı. Ayşenur Kolivar, Yasemin Yıldız Kazım Koyuncu gibi yine Karadenizli’lerin çok sevdiği sanatçıların şarkıları her bölüm defalarca kullanıldı. Bir çok Karadenizli şarkıcı da sırasıyla Benim İçin Üzülme dizisinde yer almaya devam edecek..



TURİZMİN GELİŞMESİ KARADENİZİN DOĞAL GÜZELLİKLERİNİN TÜM DÜNYADA TANITILMASI



Senaristlerimizin, yönetmenlerimizin ve yapım şirketinin en hassas olduğu nokta da buydu. Yeterince tanıtılmayan Doğu Karadeniz’in doğasının bütün dünyaya tanıtılması. Dizi, Doğu Karadeniz’e gelmeden önce özellikle Artvin ilinde kapatılan oteller bomboşken esnaf nerdeyse kan ağlarken, proje yayına girdikten hemen sonra etkisini göstermeye başlamış, Doğu Karadeniz’e turist  akını  başlamıştır. Artvin, Rize ve Trabzon’da yapılan araştırmalar bölgedeki turist hareketliliğindeki bariz artışı göstermiş, Benim İçin Üzülme ekibi bu konuda birçok ödül almıştır. Ticaret odaları verilerine göre özellikle Artvin bölgesindeki turist artışı %300’lere ulaşmış geçtiğimiz yaz otellerde yer kalmamıştır.



Dizinin mekanları olan evlere özel turlar düzenlenmiş bu ziyaretçilerin sayısı da yaklaşık 40 bini bulmuştur.



Benim İçin Üzülme dizisinin görüntü yönetmeni Erhan Makar Türkiye’nin en prestijli ödül Töreni olan ‘’Antalya Televizyon Ödüllerinde’’ en iyi görüntü yönetmeni ödülünü  almış Karadeniz’de çekilen Benim İçin Üzülme’nin başarısını bütün drama ve televizyon camiasına ilan etmiştir. Aynı ödül töreninde Benim İçin Üzülme’nin müzikleri de ödüle layık görülmüştür.



EKONOMİK KATKI



Benim için Üzülme dizisinde oyuncularla birlikte yaklaşık 200 kişi çalışmaktadır. Dizi  ekibinde çalışan arkadaşların %50 sine yakını Artvinli’dir. Hopa ve Kemalpaşa’da 10’a yakın Arhavi’de üç ve diğer iller ve ilçelerde ise 10’a yakın mekan kullanılmaktadır. Bu mekanlara Boyut Film belirlenen kiralarını her hafta ödemektedir. Hazırlık aşamasında bütün bu mekanlara 750 bin TL’ye yakın bir bütçe harcanmıştır.



Dizide çalışan ve Artvinli olamayan personel ve oyuncularımız için iki otel de kapatılmış ve ciddi bir ekonomik katkı sağlanmıştır. Sette kullanılan yemekten mekanlarda kullanılan araç gereçlere kadar herşey Artvin ilinden ve ilçelerinden sağlanmaktadır. Yine Artvinli bir yemek şirketinden her gün 500 kişilik yemek  oyuncularımız ve personelimize verilmekte Hopa-Arhavi ve Kemalpaşa esnafına ciddi  katkı sağlanmaktadır. Ekipte çalışan ulaşımımızı sağlayan bütün araçlarımız Hopa’dan ve Kemalpaşa’dan temin edilmektedir.



Benim için Üzülme Artvin iline ve ilçelerini ciddi bir ekonomik getiri de sağlamıştır.



BENİM İÇİN ÜZÜLME’YE DESTEK OLANLAR



Mahsun Kırmızıgül’ün Artvin’e gelmesinden ve Benim İçin Üzülme ekibinin çekimlerine başlamasından bugüne kadar Türkiye’nin en çok sevdiği saygı duyduğu, Mahsun Kırmızıgül’ün yakın dostu sanatçı Cengiz Kurdoğlu’nun desteği takdire değerdi. Bize Lojistik destek veren mekanlarını açan Türkiye’ye ve Artvin’e dev yatırımlar yapan Ciner Grubun yönetim Kurulu Başkanı Hopalı İş adamı Turgay Ciner, MNG Holding’in yönetim kurulu başkanı, Artvin’e ve Türkiye’ye bir çok yatırım yapmış olan  Arhavili iş adamı Mehmet Nazif Günal Bey’in desteğinin yanı sıra dizinin ayakta kalmasını sağlayan Borçka Belediyesi, Murgul Belediyesi, Hopa Belediyesi ve Belediye Başkanı, Hopa Kaymakamlığı, Hopa Emniyet Müdürlüğü, Hopa Ticaret Odası, Hopalı İş adamları Arhavi Belediyesi, Arhavi Belediye Başkanı, Arhavi’nin Saygın İş Adamları, Belediye Başkanı, Arahavi Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü, Kemalpaşa Belediyesi ekibimizi misafirperverlikleriyle ve yardımlarıyla onure etmiş her zaman destek olmuşlardır.



PROTESTO HAKKI, ELEŞTİRİ HAKKI



Benim İçin Üzülme gerçek bir hayat hikayesinden yola çıkarak yazılmış bir senaryo değildir. Kişiler gerçek kişileri, olaylar gerçek olayları yansıtmamaktadır. Karadenizlileri bölge halkını rencide edecek hiçbir konu hiçbir diyalog içermemektedir. Eleştiriler tabi ki dikkate alınacak herhangi bir hata varsa gereken yapılacaktır. Belli çevrelerce Benim İçin Üzülme dizisini hedef göstermeye çalışanlar ne Artvin’e, ne Rize’ye, ne Trabzon’a, ne de Karadeniz’e iyilik yapmamaktadır. Her izleyicinin protesto hakkı ve eleştiri hakkı saygı çerçevesinde ve hukuksal boyutta olmalıdır. Şu da unutulmamalı ki, bu güne kadar Karadeniz insanları Temel-Fadime fıkralarıyla hep komik olarak tanıtıldı, halbuki Benim İçin Üzülme dizisi, Karadeniz insanının aşklarını, sevdalarını, acılarını, mutluluklarını, onlarında acılarının olduğunu onlarında sevdalarının olduğunu, onlarında sorunları olduğunu anlattı tüm Türkiye’ye.



Saygılarımla



Murat Tokat



Boyut Film."



Show TV dizisine tepki: Yayından kaldırın!


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin