Yayıncılara başkaldırdı! Kendi kitabını kendi ciltliyor. Tanesi 3.500 TL'den satılıyor

Cihan Gülbudak müzisyen ve yazar. Fakat yayınevlerinin kitap basmak için istediği ücretleri duyunca yayınevlerine başkaldırdı ve kendi kitaplarını kendi citlemeye başladı. Kendi ciltlediği kitapları 3.500 TL'den satışa koysa da isteyenlere PDF'ini ücretsiz yolluyor.

Yayıncılara başkaldırdı! Kendi kitabını kendi ciltliyor. Tanesi 3.500 TL'den satılıyor
Sosyal medya

Cihan Gulbüdak sosyal medya kullanıcıların yakından bildiği bir isim. O aslında bir müzisyen. Dokunmadan çalınan theremin'e hayat veriyor.

KENDİ KİTAPLARINI KENDİ BASIYOR 

Fakat sadece bununla kalmadı. İlk kitabını yayınlatmak isteyince yayınevlerinin istediği ücretler karşısında bir karar aldı ve kendi kitaplarını kendi ciltlemeye başladı. Tüm bu yolculuğunu da anbean sosyal medyadan paylaşıyor.

"Habis Kıssa" ismini verdiği ilk kitabını tüm ayrıntılarıyla uğraşarak, 666 adet bastı ve okuyuculara ulaştı. Şimdi de ikinci kitabı olan "İsimsizler"i aynı yolla okuyuculara gönderiyor.
Onu takip edenlerin ona "mücellit" demesinin nedeni de bu. Çünkü Gülbudak bir kitabı baştan sonra kendisi yayına hazır hale getiriyor. Sipariş üzerine kitap basan Gülbudak'ın bir kitabı hazırlama süresi 5 gün sürüyor.

Habis Kıssa'nın ardından yazdığı İsimsizler kitabının kapağını hakiki deri ile kaplayan Gülbudak kitabının internet üzerinden 3.500 TL ile satışa çıkarmış. Fakat kitabı ücretsiz okumak isteyenlere de PDF olarak yolluyor.

Basılı kitapları alan okurlardan bazılarının ise internet sitelerinde kitapları 34 bine kadar ücretlendirdiği görülüyor.

Yayıncılara başkaldırdı! Kendi kitabını kendi ciltliyor. Tanesi 3.500 TL'den satılıyor

EVİNİ DE KENDİ YAPIYOR

Öte yandan tiyatrocu eşi Gözde Gülbudak ve küçük kızıyla birlikte Fatsa'da yaşayan Gülbudak kendi evini de kendi yapıyor. +90 adlı internet sitesine konuşan çift, kiranın büyük bir haksızlık olduğunu belirtti. Gözde Gübuldak bu kararlarının nedenini şöyle anlattı: "Terk ettiğimiz o medeniyet bizi kendi evimizi de kendimiz yapalım noktasına getirdi. Çünkü kira çok büyük bir hırsızlık. Binalar dikip içine tıktığın insanlardan sermaye elde etmek çok ahlaksız bir şey."

Yayıncılara başkaldırdı! Kendi kitabını kendi ciltliyor. Tanesi 3.500 TL'den satılıyor - Resim : 2

KENDİ İÇKİLERİNİ DE KENDİ YAPMAYA BAŞLADILAR

Kitapları, evi yapan çift elbette başka konulara da el attılar. Evlerinde kendi içkilerini de kendileri yapıyorlar. Cihan Gülbudak bununla ilgili ayrıntıları da Twitter üzerinden insanlarla paylaşmaya devam ediyor.

Sermayenin, emeği yendiği günümüzde Gülbudak ailesinin Don Kişot gibi yel değirmenlerine meydan okuduğunu söylemek yanlış olmayacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin