Yayıncı ve yazar Lale Apa hayatını kaybetti

Bir süredir kanserle mücadele eden yayıncı ve yazar Lale Apa hayatını kaybetti. Cem Apa ile evli olan Lale Apa, Dışişleri eski bakanlarından İlter Türkmen’in kızıydı. Yemek kitaplarının Nobel'ini kazanmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Yayıncı ve yazar Lale Apa hayatını kaybetti

Bir süredir kanserle mücadele eden yayıncı ve yazar Lale Apa hayatını kaybetti. Cem Apa ile evli olan Lale Apa, Dışişleri eski bakanlarından İlter Türkmen’in kızıydı.

Sky Life'ı zirveye taşıdı, Apa Tasarım'ı kurdu

Marie Claire dergisini çıkaran ekipte yer alan Lale Apa, daha sonra başına geçtiği Sky Life'daki başarılarıyla Apa Tasarım'ı (reklam ajansı) kurdu. Kızı Dilara ile birlikte Apa Tasarım'da yepyeni bir sinerji yaratan Lale Apa, The Guide İstanbul dergisiyle kendi yayınlarını başlatmakla kalmadı, İstanbul'u tanıtan çok önemli bir marka yarattı.

Takvimleri çok beğenildi

Aynı dönemde şirket müşterilerine hediye olarak gönderilen takvimleri hazırlayan anne-kız, farkında olmadan çok konuşulan ve beğenilen bir projeye imza attı. İçinde her gün için bilgiler ve güzel sözler bulunan takvimler uzun süre gündemde kaldı.

Şeflere ilham veren kitaplar yazdı

Apa sadece The Guide İstanbul ile değil, hazırladığı yemek kitaplarıyla da bugünün mutfak profesyonellerine ilham vermeyi başaran bir yazar ve yayıncı oldu. Lale Apa kariyerinde; Vira Mutfak, Remix I- Yeni Sağlıklı Pratik Renkli Yemekler, Remix II- Yeni Sağlıklı Pratik Renkli Yemekler'in yanı sıra İngilizce kaleme aldığı Cooking on the Boat ve Contemporary Istanbul Cuisine kitaplarına imza attı.

Yemek kitaplarının Nobel'ini kazandı

Lale Apa ile Hande Bozdoğan'ın birlikte ünlü şeflerin ve yemek yazarlarının tarifleriyle hazırladığı İstanbul Mutfakta kitabı, yemek kitaplarının Nobel'i olan Gourmand World Cookbook Awards'da Jüri Özel Ödülü'nü (Special Award of the Jury) kazandı.

Etiketler kanser yazar yayıncı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin