Yayına veda eden Zete'nin kurucusu: Biz başladığımızda Türkiye'de tablet satılmıyordu

Gazeteci Nurcan Akad, Zete'nin yayına veda etmesinin ardından konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Yayına veda eden Zete'nin kurucusu: Biz başladığımızda Türkiye'de tablet satılmıyordu

2011 yılında Türkiye'nin ilk tablet gazetesi olarak yayın hayatına başlayan zete.com 1 Haziran'da yayınını durdurdu.



Zete'nin kurucusu gazeteci Nurcan Akad, Zete'nin yayına neden devam etmeyeceğiyle ilgili bianet'e açıklamalarda bulundu.



İşte, o röportaj:



"Zete neden durdu?



Nurcan Akad gazeteciliğe Nokta Dergisi’nde başladı. Nokta Dergisi’nin Ankara istihbarat şefi oldu. Sırasıyla Güneş Gazetesi Ankara Temsilcisi; Hürriyet haber müdür yardımcısı, haber müdürü ve yazı işleri müdürü ile haber koordinatörü; Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. Son olarak, yayınını durdurana kadar Türkiye’nin ilk online tablet gazetesi Zete’nin yayın yönetmenliğini yaptı.



Nedeni zaten çok belli. Radikal bile, arkasında koskoca Doğan Grubu varken finansal güçlüklerle kapatıldı. Ben başından beri sürdürülebilir bir iş projesi planlayamadım. Zete'yi para kazanacak bir proje olarak görmedim. Benim için daha çok mesleki bir adımdı.



Yıllarca geleneksel medyada çalıştıktan sonra bildiklerimi, öğrendiklerimi bağımsız bir şekilde sürdürebileceğim bir dünya açılmıştı önüme. Herkes internette, çok fazla para harcamadan yayın yapabilir. Benim de amacım yeni çağın kullanıcılarına hitap eden, değişik bir şey yapmaktı. İlk tablet uygulaması olarak başladık ve biz bu işe başladığımızda Türkiye'de daha tablet satılmıyordu.



Çok eğitici bir süreç oldu. Beş buçuk yılın yarısında internet sayfamız olmadı, uygulama olarak haber geçtik. Zannetik ki kullanıcı her şeye parmağıyla dokunarak ulaşacak. Henüz böylesi bir alışkanlık yok. Ama bugün hala herkes tarayıcı kullanıyor. Uygulamanın gerçek zamanlı habercilik için uygun olmadığını anlayıp internete geçtik. Bu durum finansal açıdan da zorlayıcı oldu."



Röportajın tamamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin