Yayın yönetmeni açıkladı; 'Charlie Hebdo'yu Cumhuriyet basacak'! Peki Cumhuriyet'te bugün neler yaşandı?

Charlie Hebdo yayın yönetmeni Gerard Biard, derginin yarınki son sayısını Türkiye'den Cumhuriyet gazetesinin basacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Yayın yönetmeni açıkladı; 'Charlie Hebdo'yu Cumhuriyet basacak'! Peki Cumhuriyet'te bugün neler yaşandı?

Charlie Hebdo'nun yayın yönetmeni Gerard Biard, Türkiye'deki sekülarizmin saldırı altında olmasından ve anayasal güvence olmamasından dolayı, derginin yarın çıkacak sayısının ayrı bir dergi ve Türkçe versiyon olarak çıkacağını duyurdu. Biard AFP'ye yaptığı açıklamada; "5 ayrı dilde basılacak diğer dergilerin içinde Türkçe versiyonunun en önemlisi olduğunu dile getirdi. Türkiye'de Hz. Muhammed karikatürlerinin yer aldığı yarınki sayısının kapağının Türkiye'de de haberinin yapıldığını fakat karikatürün kendisinin yayınlanmadığını belirten Biard, "Türkiye, sekülerizmin saldırı altında olduğu zor bir süreçte" dedi. 



Biard konuşmasının devamında, Türkiye'de merkezi sol muhalefette yer alan Cumhuriyet gazetesiyle bir  anlaşma yapıldığını ve bunun derginin bir kopyası olan Türkçe versiyonunun Türkiye'de basılıp gazeteyle birlikte satılacağını söyledi. Cumhuriyet ise AFP'ye yaptığı açıklamada; bunun sadece bir söylenti olduğunu söyledi.



Öte yandan Cumhuriyet gazetesinde bugün yapılan yazı işleri toplantısında gerginlik yaşandı. İddiaya göre; gazetenin yazı işleri müdürü Ayşe Yıldırım ve yayın koordinatörü Murat Sabuncu, Charlie Hebdo'nun yarınki çıkacak sayısını üst yönetimin bilgisi dışında yayınlamak istedi. Yönetimin durumdan haberdar olmaması nedeniyle yazı işleri toplantısında gerginlik yaşandığı iddia edildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin