Yayın yasağının gerekçesini açıkladı, medyaya çıkıştı: Sorumsuzluk!

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çağlayan saldırısıyla ilgili yayınları eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Yayın yasağının gerekçesini açıkladı, medyaya çıkıştı: Sorumsuzluk!

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İstanbul Adliyesi'ndeki kanlı baskına yönelik yayınlarla ilgili "İşi magazinleştirmek veya operasyon vesaire görüntüleriyle işin gidişatını sekteye uğratacak bir yayın yapmak, bu sorumsuzluktur. O görüntülerin yayınlanması, kendi babası olsa, kendi kardeşi olsa onu yayınlarlar mıydı? Bu insanı küçültücü, onurunu zedeleyici bir şeydir. Böyle bir sorumsuzluk olur mu" dedi.



Akdoğan, TV Net'te yayınlanan 'İkiz Aynası' programında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.



Akdoğan, "Basın meselesi iki kanatlı bir kuştur. Bir kanadı basın özgürlüğüdür, bir kanadı basın ahlakıdır. Bir tanesi olmazsa o kuş uçamaz. İkisini bir arada düşünmek gerekir. Basın ahlakı vesaire konusunda, basının kendisinin üretmesi lazım. Kendi vicdanıyla basın etiği, basın ahlakı nedir, bunu kendisinin üretmesi gerekiyor. Bu konuda bir duyarsızlık var. Ben bunu sorumsuzluk olarak görüyorum" değerlendirmesinde bulundu.



Basın özgürlüğünün, sorumsuz hareket etme ve hiçbir kutsalı olmama anlamına gelmediğini vurgulayan Akdoğan, dünyanın her yerinde basının, terör hadisesini ortak bir mesele olarak gördüğünü anlattı. 



Akdoğan, bu olaylara ilişkin dünyada medyanın birtakım kriterler geliştirdiğini dile getirerek, şöyle devam etti:



"Cenazeler nasıl yayınlanacak, olay nasıl verilecek, bu konuda belli duyarlılıklar vardır. O ahlaki çerçeveyi kendisi oluşturmuştur. Türkiye'de kendisi oluşturmayıp da siz bir şey yaptırmaya çalıştığınızda bu bir müdahale gibi algılanabiliyor. Diyelim ki o gün yaşananlar. Savcımız rehin alınmış, hayatı söz konusu, bir insanın hayatı söz konusu. Burada canlı yayınlarda özel tim şuradan girdi, buradan çıktı, hazırlık yapılıyor, operasyon görüntüsü. Bunu yayınlamanın habercilik açısında ne anlamı var. O gün biz mecburen yayın yasağı getirdik."



Basın özgürlüğüne son derece inandığına işaret eden Akdoğan, "Bunu bizim yapmaya ihtiyaç duymamamız lazım, basının kendisinin yapması lazım" diye konuştu. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin