Yayın yasağına Basın-İş de sessiz kalmadı!

Yayın yasağına basın meslek kuruluşlarından gelen tepkiler devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Yayın yasağına Basın-İş de sessiz kalmadı!

17 Aralık operasyonunun ardından görevden alınan eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu’yla ilgili haberlere getirilen yayın yasağına Basın-İş'te seesiz kalmadı.



Karara tepki gösteren bir basın açıklaması yayınlayan Basın-İş tüm basın yayın kuruluşlarını halkın haber alma hakkına sahip çıkmaya çağırdı.



Basın-İş'in açıklaması şu şekilde: 



Kirli çamaşırların ortaya dökülmesini engelleyemeyen AKP iktidarı çareyi basına yönelik baskıyı arttırmakta arıyor. Her gün yeni bir yasak, her gün yeni bir baskı aracı devreye sokuluyor. Kirli çamaşırları Meclis komisyonunda aklamayı planlayan AKP, pisliklerin daha fazla ortaya dökülmesini engellemek için yayın yasağından medet umuyor.



Yayın yasaklarından, sansürden medet umanlar halkın karşısında söyleyecek sözü olmayanlardır. Çıkıp, 'Çalmadık' diyemeyenler, gazetecilere dava açarak, cezaeviyle tehdit ederek koltuklarını koruma telaşındalar.



Yasal dayanağı olmayan yayın yasağı hukuken yok hükmündedir. Kaldı ki gazeteci sorumluluğu da, halkın haber alma hakkına sahip çıkmayı gerektirir.

Tüm basın-yayın kuruluşlarını iktidarın bu sansür uygulamasına direnmeye, halkın haber alma hakkına sahip çıkmaya çağırıyoruz.

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin