Yavuz Baydar Sabah'tan ayrılma sürecini açıkladı!

Yavuz Baydar gazete yönetimi tarafından sansürlenmesinin ardından yaşananları anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Yavuz Baydar Sabah'tan ayrılma sürecini açıkladı!

Bir ay önce Sabah’taki “Okur Temsilcisi” köşesinde yayımlanmak üzere yazısını gönderen Yavuz Baydar gazete yönetimi tarafından sansürlendi. Yayımlanan son yazısında Sabah’ın polis müdahalesinin ardından attığı “Günaydın Gezi” manşetini ve haber dilini eleştiren okur mektuplarına yer veren Baydar, sansürlendiği gün Sabah Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak’ın köşesinden “liberter havaya girmek” ve “Sabah okuru olmayanları Sabah okuru gibi sunmak”la suçlandı.



Sürecin nasıl ilerlediğini Yavuz Baydar şöyle anlatıyor:



"Göreve geldiği günden beri (Erdal) Şafak zaten bu iç kurumu kabullenmek istememişti, yapması gereken işbirliğine, yapıcı ve onarıcı diyaloğa hep kapalı kaldı, hatta diyalog girişimlerini bir-iki kez kavgaya dönüştürmek de istedi. Hiçbir yetkisi olmadığı halde, ombudsman köşesine de editoryal müdahalede bulunmaya teşebbüs etti. Yani okurlarla temsilcisinin bağımsız görüşlerini evvelce de sansürlemek istedi, başaramadı.



O 'uyarı' ardından dostane bir şekilde kurumun en üst yöneticisi ve bir üst düzey editörle yakın tarihte konuştum. Onları dinledim, okur temsilciliğinin bekası adına görüşlerini aldım, kendi görüşlerimi ve uyarılarımı da ilettim. Ama anlaşılan bir başka yola girilmişti, bunun bir faydası da olmadı."



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin