Yavuz Ağıralioğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na 'gizli protokol' tepkisi: Değişim umuduna adeta pusu kurulmuş. Altılı Masa da tepkili...

Yavuz Ağıralioğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile yaptığı protokole tepki gösterdi. Ağıralioğlu, "Millete hizmet iddialarımızın; hangi ucuz heves ve pazarlıkların, hangi mahcubiyetten mahrum tavırların ve hangi kifayetsiz siyasi kurnazlığın elinde, değişim umuduna adeta pusu kurularak nasıl heder edildiğini bizzat adayın kendisinden duymuş olduk." dedi. Altılı Masa'dan da Kılıçdaroğlu'na tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol
Yavuz Ağıralioğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na 'gizli protokol' tepkisi: Değişim umuduna adeta pusu kurulmuş. Altılı Masa da tepkili...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı süreci sonrası İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yapıldığı öne sürülen protokolle ilgili konuştu.

Ağıralioğlu, Özdağ'ın "Kazansaydık üç bakanlık ve MİT'i alacaktık" iddiasına ilişkin Kılıçdaroğlu'nun "Protokol evet var. İkimizin arasında imzalandı. Bu protokol kamuoyuna açık bir protokol değil. Protokol ile ilgili konuşmam doğru değil, iki kişi arasında yapılan ve iki kişinin namusuna teslim edilen bir protokoldür. Benim bu konuda konuşmam en azından ahlaki olarak doğru değil." yorumuna tepki gösterdi

Ağıralioğlu, Twitter hesabından Kılıçdaroğlu'nun adaylığı sürecinde yaptığı "Bu vebale ortak olmayacağım" açıklamasını hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"MUHALİF SEÇMEN VE TÜRK MİLLETİ’NİN DEĞİŞİM UMUDUNA ADETA PUSU KURULDU"

"Dün akşamki programı izledim. Millete hizmet iddialarımızın; hangi ucuz heves ve pazarlıkların, hangi mahcubiyetten mahrum tavırların ve hangi kifayetsiz siyasi kurnazlığın elinde, hususi olarak İyi Parti’ye, umumi olarak da muhalif seçmen ve Türk Milleti’nin değişim umuduna adeta pusu kurularak nasıl heder edildiğini bizzat adayın kendisinden duymuş olduk.

"KURALSIZ, İLKESİZ, ÖLÇÜSÜZ, KİFAYETSİZ"

İyi Parti’yi masaya, Altılı Masa’yı gizli protokollere, milletin ümidini kendi siyasi hırsına kurban veren bu utanmazlık helalleşme vaatleriyle geçirdiği seçimin sonunda sebep olduğu bu yıkımı kimlerle ve nasıl helalleşerek telafi edebilir? Sizi izleyince herkes aslında kaybetmenizin sadece sizin kuralsız, ilkesiz, ölçüsüz, kifayetsiz adaylığınızın doğal sonucu olduğunu bir kere daha görmüş oldu.

"HIRSINIZI DEVLETE SIZMAK İÇİN KULLANAN ŞEBEKELERE, EMEKLERİMİZİ, ŞEREFLİ GAYRETLERİMİZİ, MİLLET MÜCADELEMİZİ KURBAN VERDİNİZ"

Zaman sözlerinin bedelini ödemeye razı olanlar için çok büyük bir imkan ve güçtür. Söyledim, uyardım, yapmayın dedim dinlemediniz. Bu vebale ortak olmayacağım diyerek son bir dönüş imkanı vermeye gayret ettim başaramadım. Hırsınızı devlete sızmak için kullanan şebekelere, emeklerimizi, şerefli gayretlerimizi, millet mücadelemizi kurban verdiniz. Bütün bu olanlardan sonra hissenize bir zerre utanma ve bir küçük özür bile düşmedi. Size yolunuz açık olsun denmez çünkü siz bizzat yolun engelisiniz."

BAŞKA TEPKİLER DE GELDİ

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi'nin üst düzey isimlerden açıklamalar peş peşe geldi.

"ANKARA’NIN KARANLIK DEHLİZLERİNDE PAZARLIKLAR YAPIYOR, PROTOKOLLER İMZALIYORMUŞ"

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez sosyal medya hesabından "Biz sahada kendisi için oy isterken, Meğer o, Ankara’nın karanlık dehlizlerinde pazarlıklar yapıyor, protokoller imzalıyormuş. Arkadaşlarının haberi yok, ittifak ortaklarının bilgisi yok. Hoyratça heba edilmiş bir güven, yeniden kazanılabilir mi Sayın Kılıçdaroğlu?" dedi.

"GÜVENİ ZOR İNŞA EDERSİNİZ AMA ÇOK KOLAY HARCARSINIZ"

DEVA İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem, Anayasa Değişikliği Önerisi ve Ortak Mutabakat Metni çalışmaları iki yıllık zorlu bir süreç içinde büyük bir özveri, güven ve şeffaflık zemininde hazırlandı. Çoğu zaman sadece gündüzlerimizi değil, gecelerimizi de bu sürece seferber ettik. Emeklerimizin neticesinde ortaya bir Türkiye vizyonu koyduk. Kaygılarımız hep vardı ama hiçbirisi tünelin sonundaki demokrasi ışığından daha değerli değildi. Güveni zor inşa edersiniz ama çok kolay harcarsınız. Bu kadar kolay harcanmamalıydı." dedi.

"DEMOKRATİK SİYASET GİZLİ PROTOKOLLERLE DEĞİL ŞEFFAF BİÇİMDE YAPILMASI GEREKEN BİR İŞTİR"

DEVA Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın ise protokolle ilgili "Demokratik siyaset gizli protokollerle değil şeffaf biçimde yapılması gereken bir iştir Vatandaş kime, hangi şartlarda, nasıl bir çerçevede oy vereceğini bilsin, oyunu ona göre versin Çünkü hakimiyet milletindir." ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin "Allah’tan; İki kişinin namusuna teslim edilmiş bir protokol..” diyerek tepki gösterdi.

"İYİ Kİ KAZANAMAMIŞIZ DİYORUM YA , İYİ Kİ OLMAMIŞ"

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan protokole ilişkin “Türkiye’yi Ümit Özdağ’a mahkum edecek bir siyasetin içinde olmayı hiç ama hiç istemezdim ben. Türkiye’nin en son ihtiyaç duyacağı şey yerli bir Wilders siyaseti. Türkiye’ye hukuk lazım, Türkiye’ye demokrasi lazım, Türkiye’ye eşit, onurlu vatandaşlık lazım. Türkiye’ye adaletle hükmedilebilecek bir sistem lazım. Böyle bir sitemi, Wilders tarzı siyaset yapan ve bundan medet uman kimseyle yapamazsınız. İyi ki kazanamamışız diyorum ya , iyi ki olmamış.”” dedi.

"NİYE ŞİMDİ?"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Bülent Kaya “Niye şimdi? kimin adına? kime ve neye hizmet ediyor? soruları sorulmadan gündemin peşine takılmak operasyonun ağına düşmek operasyoncunun attığı zokayı yutmaktır.” sözlerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin