Yatalak babasını çöp evin içinde buldu! Oğlu anneyi anne oğlunu suçladı

Muğla’da yaşayan Özgür Kapılı Adana'ya ziyaretine geldiği 'Alzheimer' hastası yatalak babasını çöp eve dönen evde, kilo vermiş halde yalnız başına buldu. Oğlu vasi olan annesini suçladı anne ise suçlunun oğlu olduğunu bunları bakım parasını almak için yaptığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yatalak babasını çöp evin içinde buldu! Oğlu anneyi anne oğlunu suçladı

Çukurova ilçesi Belediye Evleri Mahallesi’nde oturan, kentte uzun yıllar fotoğrafçılık yapan 4 çocuk babası Mehmet Kapılı’ya 4 yıl önce geçirdiği bir rahatsızlık sonucu kaldırıldığı hastanede Alzeheimer ve demans teşhisi konuldu. Zamanla yatağa bağımlı hale gelen Kapılı’ya eşi S.K. bakmaya başladı. Çiftin 2 oğlu, Muğla’nın Bodrum ilçesinde çalışmaya gitti. Diğer iki kızı evlenip, ayrı evde yaşamaya başladı.

BABASINI ÇÖP EVDE BULDU

Mehmet Kapılı’nın komşuları, bir süre önce oğlu Özgür Kapılı’yı arayarak, annesinin babasına bakmadığını, sık sık evde yalnız bıraktığını ileri sürdü. Özgür Kapılı’nın aradığı annesi, babasının durumunun iyi olduğunu söyledi. Son günlerde komşularının araması sıklaşınca Özgür Kapılı, Adana’ya geldi. Kapının kilitli olması nedeniyle pencereden giren Kapılı, evin çöpe döndüğünü, yiyeceklerin kurtlandığını ve eşyaların dağınık olduğunu gördü, kilo kaybı yaşayan yataktaki babası için sağlık ekiplerine haber verdi. Gelen ambulansla Mehmet Kapılı, Çukurova Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

"ANNEM ORTADA YOK"

Olay günü çok üzüldüğünü, annesinden şikayetçi olacağını belirten Özgür Kapılı, eve girdiğinde babasının dudaklarının kuruduğunu ve bakkala gidip meyve suyu alarak içirdiğini söyledi. Kapılı, “Dün babamı o evden alarak hastaneye kaldırdım. Yatak yaralarıyla ilgili tedavisi uygulandı. Dün çok kötü durumdaydı. Yıkadık, temizledik. Elimden geldiğinde babamın yanındayım. Suç duyurusunda bulunduk. Babamın raporu çıktıktan sonra güzel bir bakımevine yerleştirmek istiyoruz. Sürekli serum ve ek gıda alması gerekiyor. Şu anda daha huzurlu. Biz 4 kardeşiz. İkiz erkek kardeşimle birlikte Bodrum'da çalışıyorduk. Haberi alır almaz babamın yanına geldik. 2 kız kardeşim babamızla ilgilenmiyor. Annem vasi olmasına rağmen kendisi ortada yok. Buradan kız kardeşlerime sesleniyorum. ‘Babanız burada siz neredesiniz? Nasıl vicdanınız rahat?’ Tek isteğim babamın iyi bir yerde bakılması” ifadelerini kullandı.

‘OĞLUMUN AMACI EŞİMİN BAKIM PARASINI ALMAK’

Anne S.K. ise olayın göründüğü gibi olmadığını iddia etti. S.K., oğlunun eve girip eşyaları kendisinin dağıttığını, amacının babasının bakım parası olan 7 bin 500 lirayı almak olduğunu, olay günü ise kendisinin pazarda bulunduğunu iddia etti. Eşinin bakıma muhtaç olduğunu ama hiçbir zaman yemeğini ve bakımlarını aksatmadığını iddia eden S.K., oğlu hakkında suç duyurusunda bulanacağını ve daha önce de babasına ait evi sattığını ve yıllardır görüşmediklerini öne sürdü. 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin