Yaşlıya emekliye şok üstüne şok! Ulaşım ücretli mi olacak ücretsiz mi? 65 yaş üstü kime inanacağını şaşırdı o haberlere sonunda açıklama geldi. 65 yaş üstü ulaşım ücretsiz mi?

65 yaş üstü vatandaşların yararlandığı ücretsiz ulaşım hizmeti ile ilgili gelen açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. Ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilen vatandaşın bu hizmeti artık alamayacağı haberlerinin ardından iddialar büyük tedirginlik yaratmıştı. İddialar kafaları karıştırdı. Ulaşımın ücretli mi ücretsiz mi olacağı sorularına kesin açıklama yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yaşlıya emekliye şok üstüne şok! Ulaşım ücretli mi olacak ücretsiz mi? 65 yaş üstü kime inanacağını şaşırdı o haberlere sonunda açıklama geldi. 65 yaş üstü ulaşım ücretsiz mi?

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden, basın kuruluşları ve sosyal medyadaki 65 yaş üstü vatandaşların ulaşımda ücret ödeyeceği yönündeki haberlerin asılsız olduğu bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, bazı medya kuruluşlarında ve çeşitli sosyal medya mecralarında son günlerde 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz yolculuk haklarının sona erdiği, artık ücret ödeyecekleri iddialarıyla ortaya çıkan asılsız haberler nedeniyle açıklama yapma ihtiyacının doğduğu belirtildi.

65 YAŞ ÜSTÜNE ULAŞIM ÜCRETSİZ

Belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracına gelir desteği ödendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gaziantep'te toplu taşıma araçlarıyla günlük taşınan 600 bin yolcunun yüzde 14'ü, 65 yaş üzeri ve serbest biniş hakkı bulunan yolculardan oluşmaktadır. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak 65 yaş üzeri ve serbest biniş hakkı bulunan yolcuların her binişi için kişi başı 5 TL toplu taşıma araçlarına (Özel Mavi Halk Otobüsleri ve Özel Sarı Halk Otobüsleri) destek ödemesi yapılmaktadır. 65 yaş üzeri vatandaşlara tanınan toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanma haklarında herhangi bir iptal söz konusu değildir. Toplu taşıma araçlarına (Özel Mavi Halk Otobüsleri ve Özel Sarı Halk Otobüsleri) 65 yaş üzeri ve serbest biniş hakkı bulunan yolcular alınmadığında veya para istenildiğinde ALO 153 üzerinden araç plakası ile şikayette bulunulduğu taktirde cezai işlem ivedilikle uygulanacaktır."

İBB AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) CHP Grup Sözcüsü Mesut Kösedağı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 65 yaş üstü yurttaşların sahip olduğu ücretsiz taşıma hakkının devam edeceğini açıkladı. Kösedağı, 65 yaş üzeri yurttaşların ücretsiz geçiş hakkının Belediye tarafından karşılanmaya devam edeceğini ifade etti. 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin