Yaşar Kemal son yolculuğuna uğurlanıyor

Türk edebiyatının ulu çınarı yazar Yaşar Kemal sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Yaşar Kemal son yolculuğuna uğurlanıyor

Bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde önceki gün 92 yaşında hayatını kaybeden Türk edebiyatının ulu çınarı yazar Yaşar Kemal'in sevenleri, erken saatlerden itibaren yazar için cenaze töreninin düzenlendiği Teşvikiye Camisi'ne gelmeye başladı.



Ünlü yazarın cenaze töreni için emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı cami ve çevresinde çok sayıda canlı yayın aracı da töreni yayınlamak üzere çalışmalarına sabahtan itibaren başladı.



Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban, yeğeni Sadık Gökçeli ile diğer yakınları da taziyeleri kabul ediyor.



Bu arada camiye ilk gelenler arasında eski Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan, CHP Parti Meclis Üyesi Tuncay Özkan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile eski AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, teknik direktör Mustafa Denizli, HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, eski ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, gazeteciler Muhsin Kızılkaya, Cengiz Çandar ve sanatçılar Rutkay Aziz ile Tarık Akan yer aldı.



Yaşar Kemal'in tabutunun üzerine üzerinde "Ayşe" yazan bir çelenk yerleştirilirken törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İsveç Büyükelçiliği ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çelenk gönderdi.



Caminin avlusuna girişte cenaze için gelenlerin yakasına Yaşar Kemal'in fotoğrafı takılırken, dileyenler oluşturulan anı defterine de düşüncelerini yazıyor.



Yaşar Kemal son yolculuğuna uğurlanıyor



Türkçe ve Kürtçe dua ediliyor



Yazarın tabutunun başında bazı vatandaşlar Türkçe ve Kürtçe dua ederken bazıları ise Kur'an-ı Kerim okudu.



Yaşar Kemal'in manevi oğlu Ahmet Güneştekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün en zor günümüz, namuslu bir ömür yaşadı. Bize güzel insanlar olmamızı öğretti. Bütün hayatını barışa adadı ve ölümü de barışın en yakın olduğu güne denk geldi, 28 Şubat anlamlı bir gündür, tesadüf değildir. Her zaman barışı göreceğim diyordu bence gördü ve hissetti. Ve bence böyle bir günü seçmiş olması bütün insanlığa bir mesaj verdi. O dev adam bütün ağırlığıyla bugünü seçti" diye konuştu.



Sanatçı Tarık Akan da Yaşar Kemal'in dahi bir insan olduğunu ifade ederek, "Acımız büyük, olağanüstü bir insandı. Yaşar ağabeyi ölümsüzlüğe uğurluyoruz" dedi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin