Yaşama şansı yüzde 1 denilmişti. Eski lösemi hastası Kuzey Deniz şimdi okullu oldu. En büyük hayali bakın neymiş

Adana'da 2019'da lösemi teşhisi konulan Kuzey Deniz Şengezer şimdi okullu oldu. Doktorların, yaşama şansının yüzde 1 olduğunu söylediği Şengezer büyüyünce doktor olmak istediğini söyledi. 

Google Haberlere Abone ol
Yaşama şansı yüzde 1 denilmişti. Eski lösemi hastası Kuzey Deniz şimdi okullu oldu. En büyük hayali bakın neymiş

Kuzey Deniz Şengezer Mayıs 2019'da yüksek ateş şikayetiyle hastaneye kaldırıldı ve burada 'akut lenfoblastik lösemi' teşhisi koyuldu.

Kemoterapi tedavisi alan Kuzey'in hastalığının tek çaresi olan kök hücre nakli Yunanistan'dan geldi. Yunanistan'ın Girit Adası'ndaki Hanya kentinde yaşayan Andreas isimli gencin iliği Kuzey'e yüzde 90 uyumlu olduğu öğrenildi.

Bu ilik sayesinde yapılan operasyonla 2020'de hayata tutunan Kuzey taburcu olup sağlığına kavuştu.

"BÜYÜYÜNCE DOKTOR OLUP LÖSEMİNİ KARDEŞLERİMİ İYİLEŞTİRMEK İSTİYORUM"

Operasyonun 3 yıl ardından okula başlayan Kuzey Seyhan ilçesindeki Cebesoy İlkokulu'nda ders başı yaptı. Duygularını DHA'ya anlatan Kuzey, "Okul çok güzel gidiyor. Arkadaşlarımla çok güzel etkinlikler yapıyoruz. Onları ve öğretmenimi çok seviyorum. Buradan sesleneyim. Herkesin lösemi hastası kardeşlerime kan bağışı yapmasını istiyorum. 3 tüp kan, 1 candır. Kanser değil, biz güçlüyüz. Kan ver hayat kurtar, kan ver kahraman ol. Büyüyünce doktor olup hastanedeki lösemili kardeşlerimi iyileştirmek istiyorum" dedi.

Yaşama şansı yüzde 1 denilmişti. Eski lösemi hastası Kuzey Deniz şimdi okullu oldu. En büyük hayali bakın neymiş

"UMUT ETTİKÇE MUCİZELER ÇİÇEK AÇAR"

Oğlunun kısa sürede okula adapte olduğunu söyleyen Özgül Şengezer, "Kuzey Deniz, yüzde 1 yaşama şansıyla hayata tutundu. Diğer hastalara da umut oldu. Hayata sıkı sıkı tutunduk ve bırakmaya da hiç niyetimiz yok. Okula başladığı için en az oğlum kadar heyecanlıyım. Okula gelmek konusunda çok istekli, severek geliyor. Çok şükür bugünlere geldik. Lösemili hastalarımıza, umutlarını hiçbir zaman kaybetmemelerini söylemek istiyorum. Umut ettikçe mucizeler çiçek açar. Bizim çiçeğimiz her gün açıyor" dedi.

Sınıf öğretmeni Sabahattin Arlıoğlu ise "Kuzey Deniz, büyük bir mücadeleyi kazandı ve şimdi eğitim mücadelesi başladı. Önünde büyük sınavlar var. Eminim sıkı çalışarak başarılı olacaktır" diye konuştu.

Yaşama şansı yüzde 1 denilmişti. Eski lösemi hastası Kuzey Deniz şimdi okullu oldu. En büyük hayali bakın neymiş - Resim : 2

Kaynak: DHA
Etiketler lösemi hasta çocuk
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin