Yasaklı yayınlar artık özgür

Toplatma, yasaklama, dağıtım ve satışın engellenmesi kararı alınan yayınlar hakkındaki yasak kalktı.

Google Haberlere Abone ol
Yasaklı yayınlar artık özgür

Adli ve idari birimlerce kayıtların tutulmaya başlandığı 1952 yılından beri, adli ve idari birimlerce hakkında toplatma, yasaklama, dağıtım ve satışın engellenmesi kararı alınan yaklaşık 22 bin 600 gazete, dergi, broşür ve pankart hakkındaki yasak kalktı.



Yasaklı yayınları tekrar inceleyen mahkemelerle yasak kararı alan aralarında valiliklerin de bulunduğu idari birimler, hakkında yasak bulunan yaklaşık 23 bin yayından 402'si hakkındaki toplatma yasaklama ve satışının engellenmesi kararının devamına hükmetti. 22 bin 600 gazete, dergi, broşür ve pankart hakkındaki yasak ise kalktı.



2 bin 336 yasaklı kitap



Hakkında yasak kararı olan 23 bin yayın arasında 2 bin 336 kitap da bulunuyordu. Mahkemeler, 115 kitap hakkındaki toplatma yasaklama ve satışının engellenmesi kararının devamına hükmederken 2 bin 221 kitabın yasağı kaldırıldı. Polis artık bu kitaplar hakkında herhangi bir işlem yapmayacak.



Yasağı kalkanlar arasında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın 3 kitabının yanı sıra, Dursun Karataş'ın Seçme Yazılar, Abdurrahim Karakoç'un Vur Emri, Yalçın Küçük'ün Yürüyüş, Nazım Hikmet'in Türkiye İşçi Sınıfına Selam, Mahir Çayan'ın Toplu Yazılar, Doğu Perinçek'in Kıbrıs Meselesi, Seyyid Kutup'un İslam'da Sosyal Adalet adlı eserleri de bulunuyor. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin