Yasak kalktı, 'akıllı olmayan' cep piyasası hareketlendi

Kışlada cep telefonu yasağı kalkması 'akıllı olmayan' cep telefonu satışlarına yansıdı.

Google Haberlere Abone ol
Yasak kalktı, 'akıllı olmayan' cep piyasası hareketlendi

Askeri kışlalarda cep telefonlarının kullanılmasına yönelik yasağın kaldırılmasının ardından cep telefonu piyasasında yeni bir haraketlilik başladı. Sadece 1 ayda sahibinden.com'da 600'ü aşkın 'akıllı olmayan' cep telefonu satışı yapıldı.



Askerlerin aileleriyle olan iletişimini geliştirmek ve morallerini yükseltmek amacıyla geçtiğimiz ay sonu itibarıyla açıklanan karar doğrultusunda askerlerin yalnızca arama özelliği olan cep telefonlarını kışlada kullanmalarına izin verildi. İnternet bağlantısı, ses kaydı, radyo, fotoğraf ve video çekme gibi özelliklerin bulunmadığı, üreticilerin artık çok sınırlı sayıda ürettiği yalnızca arama yapabilen bu telefonların satışındaki hareketlilik sahibinden.com verilerine de yansıdı.



sahibinden.com'un verilerine göre, kararın açıklandığı 2015 Nisan ayından Mayıs sonuna kadar 639 adet 'akıllı olmayan' cep telefonu satışı gerçekleşti. Ortalama 69 TL'den satışa sunulan cep telefonlarında en çok tercih edilen marka Nokia oldu. Nokia'yı sırasıyla Samsung, Sony Ericsson ve Panasonic izledi.



Asker telefonu olma özelliğine sahip bu telefonların yeniden rağbet görmesiyle önümüzdeki dönemlerde fiyat ve satışlarında artış yaşanacağı tahmin ediliyor. Ayrıca akıllı telefon üretimine odaklanan firmaların ise 'akıllı olmayan' telefonları tekrar piyasaya sürmeleri de bekleniyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin