Yarışmaların sosyal medya karnesi belli oldu!

Yaz sezonunda sosyal medyada en çok hangi yarışmalar konuşuldu?

Google Haberlere Abone ol
Yarışmaların sosyal medya karnesi belli oldu!

Türkiyeli Teknoloji şirketi Proline’ın geliştirdiği online müşteri ilişkileri yönetim platformu MeaMinds, yaz sezonunda sosyal medyada en çok konuşulan yarışmaları belirledi. Twitter, Facebook, Google+, bloglar, forumlar, Google Web ve YouTube gibi sosyal ağları yaz sezonunda tarayan MeaMinds platformu, hangi yarışmanın kaç kez konuşulduğunun yanında, yapılan yorumların kaçının 'olumlu', 'olumsuz' ya da 'nötr' olduğunu hesapladı. 



'Kapanmadan Kazan' zirvede



ATV ekranlarında yayınlanan ve sunuculuğunu ünlü oyuncu Murat Serezli’nin üstlendiği 'Kapanmadan Kazan', yaz sezonunda sosyal ağlarda hakkında en çok konuşulan yarışma oldu. Hakkında toplamda 358 kez konuşulan 'Kapanmadan Kazan' yarışmasından yüzde 66 oranıyla en çok Twitter’da bahsedildi. 'Kapanmadan Kazan'ı hakkında konuşulma sayılarına göre, sırasıyla 'Kızma Kazan' (130 konuşma), 'Tuhaf Taksi' (113 konuşma), 'Çılgın Teyzeler' (98 konuşma), 'Kızlar ve Anneleri' (91 konuşma) ve 'Kapış Kapış' (88 konuşma) izledi. 



Hakkında en çok olumlu konuşulan yarışma 'Kızma Kazan'



Ürünlerini kendi Ar-Ge merkezinde geliştiren Proline’ın Türkiyeli mühendisleri tarafından hazırlanan MeaMinds platformu, Twitter ve Facebook gibi Türkiyeli kullanıcıların yorum yapmak için en fazla tercih ettiği sosyal medya mecralarında markalar, kurumlar ya da vakalar hakkında yazılan milyonlarca içeriği 'olumlu', 'olumsuz' ya da 'nötr' olarak anlamlandırabiliyor. MeaMinds verilerine göre, Kapanmadan Kazan, yazın en çok konuşulan yarışması olmasına rağmen, hakkındaki yorumların yalnızca yüzde 21,8’i olumlu olarak belirlendi. Yaz sezonunun, hakkında en olumlu konuşulan yarışması ise yüzde 71,2’lik oranla, Kanal D’de yayınlanan ve sunuculuğunu Öner Erkan’ın yaptığı 'Kızma Kazan' oldu. 



Yarışmaları sosyal ağlarda en çok konuşanlar kadınlar!



MeaMinds platformu sosyal medyada konuşulan konuların cinsiyetlere göre dağılımlarını da yaptı. Yarışma analizine göre yaz sezonunda yarışmalar hakkında en çok, yüzde 74 oranla kadınlar konuşurken erkeklerin oranı yüzde 26’da kalmış bulunuyor. Sosyal ağlara yarışmalar hakkında yazılanların yüzde 94’ü web üzerinden gelirken mobil platformun oranı yalnızca yüzde 6’da kalmış bulunuyor. 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin