Yarısı Bizden kampanyasına kimler başvurabilir. TOKİ kentsel dönüşüm destek paketi ne kadar, şartları neler? İşte e-Devlet başvuru ekranı

Kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyasıyla dönüşüme giren evlerin sahiplerine ev parasının yarısı ödenecek. Başvurular e-Devlet üzerinden alınacak. Başvuru işlemleri sonuçlandıktan sonra bina boşaltılacak ve TOKİ inşa sürecine başlayacak. Peki yarısı bizden kampanyasına kimler başvurabilir? İşte e-Devlet başvuru ekranı.

Google Haberlere Abone ol
Yarısı Bizden kampanyasına kimler başvurabilir. TOKİ kentsel dönüşüm destek paketi ne kadar, şartları neler? İşte e-Devlet başvuru ekranı

Kentsel dönüşüm projesi ile depreme dayanıksız binaların kalmaması hedefleniyor. Bu projede İstanbul'un ilk sırada yer aldığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da 1,5 milyon konut yapılacağını söyledi.

Mülk sahibi 26 Nisan - 29 Mayıs tarihlerinde e-Devlet üzerinden projeye başvuru yapacak. Başvurunun ardınan binanın ön incelemesi yapılacak ve keşif raporu hazırlanacak. Rapor hazırlandıktan sonra gönüllülük esasıyla anlaşma sağlanan bina için protokol hazırlanarak proje hayata geçirilecek. Proje tamamlandıktan sonra ruhsat alma süreci başlayacak.

Binanın boşaltılmasının ardından TOKİ inşa sürecini en geç 2 yıl içinde tamamlayacak. Bu süre içerisinde 10 bin 500 TL taşınma ve aylık 5 bin 250 TL kira yardımı yapılacak.

TOKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM DESTEK PAKETİ NE KADAR?

Evini kendi dönüştürmek isteyen kişilere 0,74 faiz oranıyla 1 milyon 250 bin TL kredi verilecek. 

100 metrekare 2+1 daireye 750 bin TL'ye kadar, 3+1'de 900 bin TL'ye kadar ödeme yapılacak. 

Ödemelerin yüzde 10'u peşin kalanı 10 yıl vadeli olacak. 

Yüzde 10'u peşin ödenen 750 binlik borçlanma için 5.625 TL taksit ödenecek.

900 bin TL için taksitler 6.750 TL olacak.

Ödeme detaylarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüzde 10'u peşin kalanı 10 yıl vadeli olarak ÜFE/TÜFE memur artış oranından yüksek olmayacak şekilde borcunu ödeyebilecek." dedi.

 

  • 100 m² 2+1 dairenin 750.000 TL'si devlet tarafından ödenecek.Kalan tutara yüzde 10 peşinat 5.625 TL’den başlayan taksitle 10 yıl vade yapılacak.
  • 120 m² 3+1 dairede ise 900.000 TL devlet tarafından ödenecek. Kalan tutara yüzde 10 peşinat 6.750 TL’den başlayan taksitle 10 yıl vade yapılacak.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞVURU EKRANI E-DEVLET

İSTANBUL'DA KİRA YARDIMI NE KADAR OLDU?

İstanbul'da kira yardımları 3.500 TL'den 5.250 TL'ye yükseltildi. 

Kira yardımıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'da kira yardım tutarını 5250 liraya yükseltiyoruz. Kampanyamıza katılan vatandaşlarımız ister kira yardımından yararlanabilir ister uygun şartlı kredi ile evini yenileyebilir" dedi.

KİRA YARDIMI ALMAK İÇİN GEREKEN BELGELER 

Başvurunun yapılacağı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Müdürlüğü'nden alınacak başvuru formu

Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi

Gayrimenkulün bağımsız bölümünü gösterir tapu senedinin aslı ve fotokopisi

Nüfus müdürlüğünden alınacak ıslak imzalı nüfus kayıt örneğinin aslı

IBAN numarasının yer aldığı hesap cüzdanı fotokopisi (T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel

Dönüşüm Hizmetleri Müdürlüğü, banka hesabının kamu bankalarına ait vadesiz hesap olmasını ve mümkünse Ziraat Bankası ya da Halkbankası olması gerektiğini belirtmektedir.)

İLLERE GÖRE YENİ KİRA YARDIMI ÖDEMELERİ

Kira yardımı şehre ve TÜFE oranına göre değişiyor. Mülk sahipleri ve kiracıların kira yardımını alabilmesi için Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Müdürlüğüne başvuru yapması gerekiyor. İşte il il kira yardım ödemeleri miktarları...

İstanbul: 5 bin 250 TL

Ankara: 3 bin TL

Bursa: 3 bin TL

Antalya: 3 bin TL

İzmir: 3 bin TL

Diğer büyükşehirler: 2 bin 500 TL

Diğer şehirler: 2 bin 500 TL

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin