Yarısı Bizden kampanyası başvuru ekranı. Yarısı Bizden başvurusu nereden yapılır. Yarısı Bizden başvuru şartları neler? İşte Yarısı Bizden 2+1, 3+1 ev kampanyası detayları ve ödeme planı

Yarısı Bizden ev yenileme kampanyası yoğun ilgi gördü. Başvurusu 26 Nisan'da başlayan kampanyaya ilk günden 20 bin 147 kişi başvurdu. Bu kampanya ile 2+1, 3+1 evler yenileniyor ve masrafların yarısına denk gelen 900 bin, 750 bin TL'sini devlet ödüyor. Peki Yarısı Bizden başvurusu nereden yapılır? Yarısı Bizden başvuru şartları neler? İşte Yarısı Bizden kampanyası başvuru ekranı.

Google Haberlere Abone ol
Yarısı Bizden kampanyası başvuru ekranı. Yarısı Bizden başvurusu nereden yapılır. Yarısı Bizden başvuru şartları neler? İşte Yarısı Bizden 2+1, 3+1 ev kampanyası detayları ve ödeme planı

Yarısı Bizden kampanyasının başvuruları devam ediyor. TOKİ'nin yeni, sağlam ev yapacağı projede 2+1, 3+1 evler en geç iki yılda teslim edilecek. Evini yenilemek isteyenlere devlet, bütçenin yarısını ödeyecek. Kalan yarısı için makul bir ödeme planı oluşturulacak.

Yarısı Bizden kampanyası süreci boyunca, evi inşa halinde olan vatandaşlara devlet kira 5.250 TL kira, 10.500 TL taşınma yardımı yapacak. İstanbul'da başlayacak yarısı bizde projesi ilerleyen zamanlarda 7 bölgeye yayılacak.

Peki Yarısı Bizden başvurusu nereden yapılır? Yarısı Bizden başvuru şartları neler? Yarısı Bizden kampanyasının başvuru sürecinde ödeme yapılmayacak. Sitede oturanların başvurularını maliklerin yapması gerekiyor. İşte Yarısı Bizden kampanyası başvuru ekranı.

YARISI BİZDEN BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yarısı Bizden kampanyası başvuruları 28 Mayıs'a kadar devam edecek. Başvurular e-Devlet üzerinden alınacak. Başvurunun ardından yapılacak incelemelerin sonucunda keşif raporu hazırlanacak. Gönüllülük esasıyla anlaşma sağlanan bina için önce protokol hazırlanacak, proje aşaması başlayacak. Sonrasında ise ruhsat alma süreci başlayacak. Bina boşaltıldıktan sonra inşa işlemi başlayacak. Bu süreçte kira ve taşınma yardımı verilecek. Başvuru süreci internetten takip edilecek. İlerlemeler ise kısa mesaj ve mail yoluyla aktarılacak.

E-DEVLET YARISI BİZDEN KAMPANYASI BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

YARISI BİZDEN KAMPANYASI ÖDEME PLANI

Örnek ödeme planı:

100 metrekarelik 2+1 dairenin maliyetinin yarısı olan 750 bin TL'yi devlet ödeyecek.

Kalan tutarın yüzde 10'una denk gelen 75 bin TL peşinat olacak.

5 bin 675 liradan başlayan 10 yıl vadeli taksit alınacak.

Yüzde 0.79 faizle kredi kullanılırsa 10 yıl vadede sabit aylık taksit 9 bin 696 lira olacak.

Toplam geri ödeme ise 1 milyon 163 bin 592 TL olacak.

Örnek ödeme planı 2:

120 metrekarelik 3+1 dairenin maliyetinin yarısı olan 900 bin TL devletten.

Kalan tutara yüzde 10 peşinat olacak. (90 bin TL)

6 bin 750 liradan başlayan 10 yıl vadeli taksit.

Yüzde 0.79 faizle kredi kullanılırsa 10 yıl vadede sabit taksit aylık 11 bin 635 lira. Toplam geri ödeme ise 1 milyon 396 bin 311 lira.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin