Yarısı Bizden başvurusu nasıl yapılır. Yarısı Bizden başvuruları ne zaman bitecek. Yarısı Bizden kampanyası detayları neler. Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden başvuru ekranı e-Devlet

Yarısı Bizden kampanyasının başvuruları başladı. Yarısı Bizden kampanyası ile riskli binalar tespit edilecek. TOKİ'nin yenileyeceği evler en geç 2 yıl içerisinde teslim edilecek. Masrafların yarısını ise devlet karşılayacak. Bu kapsamda kampanyaya katılabilmek için başvuru yapmak gerekiyor. Peki Yarısı Bizden başvurusu nasıl yapılır? Yarısı Bizden başvuruları ne zaman bitecek? Yarısı Bizden kampanyası detayları neler? Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden başvuru ekranı e-Devlet.

Google Haberlere Abone ol
Yarısı Bizden başvurusu nasıl yapılır. Yarısı Bizden başvuruları ne zaman bitecek. Yarısı Bizden kampanyası detayları neler. Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden başvuru ekranı e-Devlet

Yarısı Bizden kampanyası ile riskli olduğu tespit edilen evler uygun fiyata yenilenecek. Kentsel dönüşüme giren evlerin maliyetinin yarısını devlet ödeyecek. Kalan yarısı için kredi kullanacak vatandaşlara ödeme kolaylığı sağlanacak.

Yarısı Bizden kampanyasının başvuruları e-Devlet üzerinden alınacak. Başvurudan sonra binanın ön incelemesi yapılacak ve keşif raporu hazırlanacak. Raporun hazırlanmasının ardından gönüllülük esasıyla anlaşma sağlanan bina için protokol hazırlanarak proje uygulanacak. Sonrasında ise ruhsat alma süreci başlayacak.

TOKİ inşa sürecini en geç 2 yılda tamamlayacak. Yarısı Bizden kampanyası başvuruları 26 Nisan itibarıyla başladı. Peki Yarısı Bizden başvurusu nasıl yapılır? Yarısı Bizden başvuruları ne zaman bitecek? İşte Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden başvuru ekranı e-Devlet.

YARISI BİZDEN KAMPANYASI BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

Yarısı Bizden kampanyası başvuruları 26 Nisan - 29 Mayıs tarihlerinde yapılacak. 

E-DEVLET YARISI BİZDEN BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN 

Evini kendi dönüştürmek isteyen kişilere 0,74 faiz oranıyla 1 milyon 250 bin TL kredi imkanı sağlanacak. Ödemelerin yüzde 10'u peşin kalanı 10 yıl vadeli olacak. 

Yüzde 10'u peşin ödenen 750 binlik borçlanma için 5.625 TL taksit ödenecek. 900 bin TL için ise taksitler 6.750 TL olacak.

Ödeme detaylarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüzde 10'u peşin kalanı 10 yıl vadeli olarak ÜFE/TÜFE memur artış oranından yüksek olmayacak şekilde borcunu ödeyebilecek." ifadelerini kullandı.

KİRA YARDIMI NE KADAR OLDU?

Kira yardımı 5 bin 250 TL'ye yükseltildi. Taşınma yardımı olarak ise 10 bin 500 TL verilecek.

  • 100 m² 2+1 dairenin 750.000 TL'si devlet tarafından ödenecek.Kalan tutara yüzde 10 peşinat 5.625 TL’den başlayan taksitle 10 yıl vade yapılacak.
  • 120 m² 3+1 dairede ise 900.000 TL devlet tarafından ödenecek. Kalan tutara yüzde 10 peşinat 6.750 TL’den başlayan taksitle 10 yıl vade yapılacak.

 

KİRA YARDIMI ALMAK İÇİN GEREKEN BELGELER 

Başvurunun yapılacağı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Müdürlüğü'nden alınacak başvuru formu

Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi

Gayrimenkulün bağımsız bölümünü gösterir tapu senedinin aslı ve fotokopisi

Nüfus müdürlüğünden alınacak ıslak imzalı nüfus kayıt örneğinin aslı

IBAN numarasının yer aldığı hesap cüzdanı fotokopisi (T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel

Dönüşüm Hizmetleri Müdürlüğü, banka hesabının kamu bankalarına ait vadesiz hesap olmasını ve mümkünse Ziraat Bankası ya da Halkbankası olması gerektiğini belirtmektedir.)

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin