Yarın İstanbul, Ankara ve İzmir'de okullar tatil mi. 20 Kasım 2023 Pazartesi okullar tatil olacak mı?

İstanbul, Ankara ve İzmir'de sıcaklıkla hızla düşerek yerini yağmur, rüzgar ve yer yer karlı havaya bıraktı. Meteoroloji Geneli Müdürlüğü vatandaşlara hava durumu için acil uyarı yaparken İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayan öğrencilerin gözleri de tatil haberlerine çevrildi. Peki yarın 20 Kasım 2023 Pazar günü İstanbul, Ankara ve İzmir'de okullar tatil mi?

Google Haberlere Abone ol
Yarın İstanbul, Ankara ve İzmir'de okullar tatil mi. 20 Kasım 2023 Pazartesi okullar tatil olacak mı?

İstanbul, Ankara ve İzmir'de yarın okullar tatil mi değil mi araştırılıyor. İstanbul'da kar ve fırtına etkili olup mevsimin ilk karı yağarken Ankara ve İzmir'i de olumsuz hava şartları bekliyor.

MGM ve AFAD vatandaşlara gerekli olmadıkça dışarı çıkılmamasına dair uyarılar yaparken öğrenciler yarın okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor.

Tatil haberleri için gözler valiliklerden gelecek açıklamaya çevrildi. Ara tatilden çıkmaya hazırlanan öğrenciler, 20 Kasım 2023 Pazartesi günü okulların tatil durumunu sorguluyor.

20 KASIM İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR'DE OKULLAR TATİL Mİ?

İstanbul'un Şile ilçesinde ilk ve orta dereceli okulların 1 günlük süreyle tatil edildiği duyuruldu.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İstanbul’da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Şile'de 20 Kasım Pazartesi günü  ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Bu karara paralel olarak, Şile İlçesi’ndeki kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personel de 20 Kasım tarihinde idari izinli sayılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

İstanbul'un diğer ilçeleri, Ankara ve İzmir'e ilişkin henüz açıklama gelmedi.

ZONGULDAK'TA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Zonguldak'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Zonguldak il genelinde olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelde 20 Kasım 2023 tarihinde bir gün idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

ARA TATİL UZATILDI MI?

13 Kasım'da başlayan ara tatil 17 Kasım'da sona erdi. 17 Kasım'ın hafta sonu ile birleşmesiyle öğrenciler daha fazla dinlenme imkanı buldu. Aksi bir açıklama gelmediği takdirde 20 Kasım 2023 Pazartesi günü okullar dersler olacak.

İSTANBUL'DA YAĞIŞ NE ZAMAN BİTECEK?

İstanbul'da sağanak yağışların 19 Kasım 2023 Pazar günü 16.00 gibi sona ermesi bekleniyor.

İSTANBUL VALİSİ GÜL'DEN UYARI

İstanbul Valisi Davut Gül İstanbulluları soğuk hava koşullarına karşı uyararak, "İstanbul'da devam eden yağışların yarın da etkili olması beklenmektedir. Rüzgar,etkisini arttırarak kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı lütfen dikkatli ve tedbirli olalım" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin