YARIN fişi çekiliyor! WhatsApp kullanıcılarına kötü haber! Bu cihazlarda kullanıma son verilecek

Teknoloji devlerinden Meta, eski Android işletim sistemi sürümleri için dünyanın en büyük mesajlaşma uygulaması WhatsApp desteğini belirli aralıklarla sonlandırıyor. WhatsApp, yarından itibaren bazı Android telefonlarda çalışmayacak. İşte o telefon modelleri...

Google Haberlere Abone ol
YARIN fişi çekiliyor! WhatsApp kullanıcılarına kötü haber! Bu cihazlarda kullanıma son verilecek

Yeni özellikleriyle gündemde yerini almaya devam eden WhatsApp, eski Android sürümlerine desteği kesmeye devam ediyor. Dünyada milyonlarla kişi tarafından kullanılan anlık mesajlaşma ve veri gönderme uygulaması WhatsApp, 24 Ekim Salı gününden itibaren Android 5.0 ve Google mobil işletim daha sisteminin eski sürümlerinde kullanılamayacak.

Bu değişiklik markadan bağımsız olarak, halen Android 5.0 Lollipop veya daha eski sürümleri çalıştıran tüm Android cihazları etkileyecek.

Galaxy S5 ve Galaxy Note 4 gibi bir dönemin popüler amiral gemisi cihazları, resmi Android 6 Marshmallow güncellemesini aldıklarından, bu WhatsApp güncellemesinden etkilenmeyecek.
Galaxy S4 ve Galaxy Note 3 de dahil olmak üzere bazı eski amiral gemileri o kadar şanslı değil.

Bu cihazlar yıllar önce Android Lollipop'u aldı ancak 5.1.1 sürümünü alamadı.

BU CİHAZLARDA KULLANILAMAYACAK

Hangi marka olursa olsun halen Android 5.0 Lollipop veya daha eski sürümleri çalıştıran bütün Android cihazları etkileyecek. Google Nexus 7, Sony Xperia Z, LG Optimus G Pro ve HTC One gibi zamanının en iyi cihazlarına artık WhatsApp desteği verilmeyecek.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin