Yargıtay'ın kararı Balyoz Davası'nı trend topic'de ilk sıraya oturttu. Peki karara tepkiler ne oldu?

Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin, Balyoz Davası kararını açıklaması sosyal medyada yankılandı.

Google Haberlere Abone ol
Yargıtay'ın kararı Balyoz Davası'nı trend topic'de ilk sıraya oturttu. Peki karara tepkiler ne oldu?

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Balyoz Planı davasında 24 sanık hakkında verilen mahkumiyet kararını, beraatlarına karar verilmesi istemiyle bozdu, tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi.



Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Çetin Doğan, Halil İbrahim Fırtına, Bilgin Balanlı, Engin Alan, Ergin Saygun, Nejat Bek, Süha Tanyeri, Şükrü Sarıışık, Özden Örnek hakkında verilen mahkumiyet kararlarını düzelterek onadı.



Hakkında mahkumiyet kararı verilen 63 sanığın eylemlerinin "suç için anlaşma suçu" kapsamında kalması nedeniyle bu kişiler hakkındaki kararı bozdu, tutuklu sanıkların tahliyesine karar verdi. Yargıtay'ın bu kararı twitter'da #balyoz hashtag'iyle en çok konuşulan konu oldu.



Karar için twitter'da şu yorumlar yapıldı:



Canan Barlas ‏@cananbarlas Meğer Balyoz varmış.Bu yaşlı eski paşalara acımamak elden gelmiyor.Onlar pişman halk madur.



adem yavuz arslan ‏@ademyavuza Balyoz tartısması,yargılaması hatta temyiz süreci bitiyor.Hala Balyoz'la ilgili Genelkurmay'ın sonuç raporu ortaya çıkmadı.mahmeye verilmedi



Ahmet Altan ‏@HMTLTN “@idrisgursoy: #balyoz başından beri darbe planlarını görmeyen ve göstermeyen balyozcu gazeteciler bakalım ne yapacaklar?”



Dicle Baştürk ‏@dicle_basturk Balyoz kararıyla şimdi emekli orgenerallerin rütbesi düştü mü? Er Çetin Doğan, Özden Örnek, İbrahim Fırtına mı diyeceğiz?!



Gunes Duru ‏@gunesduru 2007'de microsoft'un piyasaya sürdüğü ve Balyoz'da kullanılan fontu TSK 2003'de kullanıyormuş. TSK microsoft'a acilen dava açsın derim.



Ufuk Uras ‏@UfukUras Yargıtay'ın Balyoz davasındaki Engin Alan kararı, umarım ortalama MHP seçmenini de tercihini bir kez daha gözden geçirmeye yöneltecektir.



Merdan Yanardağ ‏@MerdanYanardag Mahkemede siyasi savunma yaptigimda mahkeme baskani, "durumu zora sokuyorsun, konuya gel" diye uyarmisti. Iste Balyoz iste sonuc.



Barbaros Sansal ‏@BarbarosSansal Armutalan'da armudun iyisini yiyen şeytan yaşıyor, üzümün sapına muhtaç halk aval aval bakıyor ! #balyoz



serdar akinan ‏@serdarakinan Balyoz bu kez sahiden indi... Yargıtay oybirliği ile komutanları suçlu buldu...



Şamil Tayyar ‏@samiltayyar27 Yoktan da vardan da ötede bir var vardır... Balyoz kararı hayırlı olsun...




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin