Yargıtay’dan 'Yolsuzluk Haberciliği' kararı!

Yargıtay, Karlıova Kaymakamını köylere yardım götürme ihalelerini yeğenine vermekle eleştiren gazeteciler Nevzat Bingöl ve Nazlı Bingöl’e verilen tazminat cezasını bozdu.

Google Haberlere Abone ol
Yargıtay’dan 'Yolsuzluk Haberciliği' kararı!

Yargıtay, Karlıova gazetesinde üç yıl önce yayımlanan “Kaymakamdan Kaymakama fark var” ve “Eşref Yonsuz: çürümüş patatesleri fakirlere dağıttık” başlıklı haberler nedeniyle gazeteciler Nevzat Bingöl ve Nazlı Bingöl’e verilen tazminat cezasını kaldırdı.



Yonsuz, 13 Aralık 2010 ve 20 Aralık 2010 tarihlerinde yayımlanan haberler yoluyla kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu iddia ederek Karlıova Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurmuştu.



Mahkeme, 11 Temmuz 2012’de aldığı bir kararla, 13 Aralık 2010 tarihli haberde geçen  “artık devir değişti, Karlıova’nın yüzü ak şerefi ve onuruyla ihale satmayan ve ihalelere fesat karıştırmayan bir kaymakamı var” ifadeleriyle Karlıova’da görevliyken Tomarza Kaymakamlığı’na atanan Yonsuz’a hakaret edildiğine kanaat getirmişti.



Yüksek mahkeme, Karlıova Asliye Hukuk Mahkemesi’nin tazminata ilişkin mahkumiyet kararının bozulmasına oybirliğiyle hükmetti.



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin