Yargıtay'dan Can Atalay'ın tahliye talebine ret geldi

Avukatı Deniz Özen, Gezi davasında tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın bugün tahliye edilebileceğini söyledi. Fakat Yargıtay Atalay'ın tahliye talebini reddetti.

Google Haberlere Abone ol
Yargıtay'dan Can Atalay'ın tahliye talebine ret geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün tutuklu bulunduğu cezaevinde ziyaret ettiği  Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'ın bugün tahliye edileceği öne sürüldü.

Atalay'ın avukatı Deniz Özen katıldığı canlı yayında  Atalay'ın bugün tahliye edilebileceğini açıkladı.

Avukat Özen, Atalay'ın tahliyesine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Hem Adalet Bakanı'nın daha önce işaret ettiği Anayasa 14. Madde'nin tutukluluğun devamı için kullanıldığını görüyoruz. Ama bu hatalı bir değerlendirme. Çok sayıda örnek var. Devletin bölünmez bütünlüğüne bağlı suçlar ifadesi muğlaktır. Hangi suç tipinin 14. maddeye girdiği Anayasa'da tanımlanmamıştır" dedi Anayasa Mahkemesi. Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmaya devam edilecekse, hukuk devleti ilkesi hala yerleşikse derhal tahliye kararı verilmeli" dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş,  dün, cezaevinde bulunan Atalay ile ilgili  "Meclis bu konudaki tavrını ortaya koymuştur. Mahkeme isterse tutukluluk halini kaldırır. Meclis'in kendisini mahkeme yerine koyması düşünülemez. Mahkeme de kendini Meclis yerine koyamaz" açıklamasını yapmıştı.

 Yargıtay'dan ret kararı

Tüm bu açıklamalara karşın Yargıtay Can Atalay'ın tahliye talebini reddetti. 

Etiketler tip can atalay tahliye
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin