Yargıtay Pınar Selek'e hapis kararını bozdu, haber Fransa'da yankılandı!

Yargıtay'ın Mısır Çarşısı davasında yargılanan Pınar Selek'in hapis cezası kararını bozması Fransız basınında da yankı buldu.

Google Haberlere Abone ol
Yargıtay Pınar Selek'e hapis kararını bozdu, haber Fransa'da yankılandı!

Yargıtay'ın, 1998 yılında Mısır Carşısı'nda meydana gelen ve yedi kişinin ölümüne yol açan patlama nedeniyle sosyolog Pınar Selek hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet cezasını bozması, Selek'in yaşadığı Fransa'da yankı buldu. Le Parisien gazetesi, dava sürecinin "Türk adaletinin simgesi" olarak görüldüğünü yazıyor.



Le Parisien, 43 yaşında Pınar Selek hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet cezasının Yargıtay tarafından bozulmasına ilişkin haberinde Selek'in "bombalı saldırıya katılma " suçlamasını her zaman reddettğini, "vahşice işkence" edildikten sonra 2003 yılında beraat ettiğini söylüyor.



Selek'in 2006,2008 ve 2011'de olmak üzere yargılandığı mahkemelerde beraat ettiğini ancak her defada Yargıtay'ın bu kararları bozduğunu anlatan gazete, 2012 yılında ise bir İstanbul mahkemesinin Selek'i ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum ettiğini kaydetti.



Gazete, "Pınar Selek, 2009'da Türkiye'yi terk etti ve hep Strazburg'da yaşıyor. Geçen yıl da Fransa'da siyasi iltica hakkı elde etti" dedikten sonra İnterpol aracılığıyla çıkartılan arama kararının ise Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'nın Türkiye ziyaretinden sonra geçen Şubat ayında İnterpol taraffından kaldırıldığını belirtti. Haberde şöyle devam ediliyor:



"Sosyolog, Fransa'da çok destekleniyor, özellikle hakkındaki dava sürecini Türk adaletinin bir simgesi olarak değerlendiren, üniversite topluluğu ve insan hakları savunan hükümet dışı kuruluşları arasında."(ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin