Yarbay Ali Tatar'ı intihara sürükleyen savcıya Yargıtay'dan kötü haber. 50 bin liralık tazminat kararı onandı. Eski savcı, kin ve düşmanlıkla hareket etmekle suçlandı.

Yargıtay FETÖ'cü savcı Süleyman Pehlivan hakkında verilen 50 bin liralık tazminat ödeme kararını onadı. Eski Savcı Pehlivan, Yargıtay tarafından Yarbay Ali Tatar davasında kin ve düşmanlıkla hareket ederek Tatar'ı intihara sürüklemekle suçlandı.

Google Haberlere Abone ol
Yarbay Ali Tatar'ı intihara sürükleyen savcıya Yargıtay'dan kötü haber. 50 bin liralık tazminat kararı onandı. Eski savcı, kin ve düşmanlıkla hareket etmekle suçlandı.

İntihar eden kumpas mağduru Yarbay Ali Tatar'ın eşi Nilüfer Tatar ve ailesinin FETÖ'cü savcı Süleyman Pehlivan hakkında açtığı 50 bin liralık tazminat kararı, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu tarafından onandı.

Sözcü Gazetesinin haberine göre Yarbay Tatar'ın eşi Nilüfer Tatar'a 20 bin, kızı Gökçen Tatar'a 18 bin ve kardeşi Ali Tatar'a 12 bin lira olmak üzere toplam 50 bin lira tazminat ödenecek.

'MESNEDİ OLMAYAN BELGELER' 

Eski savcı Pehlivan bu davadaki 18 bin liralık avukatlık ücretini de Tatar ailesine ödeyecek. FETÖ üyeliğinden 13 yıl 6 ay hapse mahkum edilen eski savcı Pehlivan, Tatar'ın tahliyesinin ardından 2. kez tutuklama istemiş ve Tatar da, “Benim ölümüm başkalarının aydınlığa çıkmasına ışık olur'' diyerek 2009’da beylik tabancasıyla evinde intihar etmişti.

Tatar'ın ailesi, “Ergenekon davalarında mesnedi olmayan belgelerde Ali Tatar'ın Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı olarak gösterildiğini, kişilik haklarının ağır saldırıya uğradığını belirterek zararın tazminini” istedi.

KİN VE DÜŞMANLIKLA HAREKET ETME SUÇLAMASI

Kararda FETÖ'cü eski savcı Pehlivan hakkında şöyle denildi: Kesinleşen ceza mahkemesi kararı ile de silahlı terör örgütü üyesi olduğu, örgütün faaliyet ve amaçları doğrultusunda Deniz Yarbay Ali Tatar hakkında yargısal faaliyet görüntüsü altında soruşturma yürütüp, tutuklama talep ettiği, taraf tutarak, kin ve düşmanlıkla hareket ettiği, bu eylemler sonucunda Deniz Yarbay Ali Tatar'ın intihar ettiği anlaşılmaktadır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin