Yaralı yavru köpeği barınağın kapısına terk ettiler!

Edirne'nin Keşan ilçesinde, Sokak Hayvanları Koruma Derneği'nin 'Can Evi' barınağının kapısına boğazında ısırık yarası bulunan yavru köpek bırakıldı. Yavru köpeğin yarası tedavi edildi.

Google Haberlere Abone ol
Yaralı yavru köpeği barınağın kapısına terk ettiler!

Geçen perşembe günü, sabah saatlerinde, İspat Camisi Mahallesi Kurtuluş Caddesi'ndeki Keşan Sokak Hayvanları Koruma Derneği'ne ait 'Can Evi' olarak adlandırılan barınağın kapısına boğazında ısırık yarası bulunan yavru köpek terk edildi. Yetkililer tarafından bulunan bitkin haldeki yavru köpek, veteriner kliniğine götürüldü. Boğazının her iki tarafından da ısırılarak yaralandığı ve sıcak hava nedeniyle bitkin düştüğü belirlenen yavru köpek, tedaviye alındı.

‘HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR’

Veteriner hekim Yener Eker, köpeğin yaklaşık 40 günlük olduğunu belirterek, "Boğazından ısırılmış vaziyette bulunmuş. Geldiğinde ciddi şekilde yaralarında akıntı vardı. Çift taraflı bir ısırılma vakası bu. 4 gündür tedavisini yapıyoruz. Çok küçük bir çocuk. Maalesef 40 günlük civarında. Duruma daha iyiye gidiyor. İlk geldiğine göre yaraları kendini topladı ancak hayati riski devam ediyor. Elimizden gelen tedaviyi uyguluyoruz. Umarız kurtulacak" dedi.

‘LÜTFEN DAHA BİLİNÇLİ DAVRANALIM’

Bu gibi durumlarda yaralı hayvanları herhangi bir yere terk etmektense belediye veya derneklere haber verilmesi ya da direk kliniklere getirilmesinin doğru olacağını söyleyen Eker, “Barınağın önüne bırakılması doğru değil. Şans eseri bulundu. Şans eseri hayatı kurtuldu. Sizlerden ricamız, en azından bir yetkiliye, belediyeye, derneğe ya da kliniğe ulaşın. Daha sağlıklı bir yere bırakmanız daha faydalı olacaktır. Bu çocuk şanslıydı ama maalesef hepsi bu kadar şanslı olmayabiliyor. Lütfen daha bilinçli davranalım. Şayet bulunmasaydı daha sonra ölü de bulunabilirdi. Biraz daha dikkatli ve duyarlı olmamızda fayda var” diye konuştu.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin