Yaptırımların da hedefindeydi. Rus general, bu kez telefona yerleştirilen patlayıcıyla hedef alındı

Rus General Yuri Afanasevskii, Ukrayna Gizli Servisi tarafından gönderildiği öne sürülen bomba düzenekli bir telefonun patlaması sonucu yaralandı. Yaralanan Afanasevskii, hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Yaptırımların da hedefindeydi. Rus general, bu kez telefona yerleştirilen patlayıcıyla hedef alındı

İngiltere Merkezli The Sun gazetesinde yer alan habere göre 64 yaşındaki Rus General Yuri Afanasevskii, Ukrayna Gizli Servisi'nin düzenlediği SUİKAST girişiminin kurbanı oldu. Gazetenin Rus kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Ukrayna Gizli Servisi (SBU) Rus generale içinde bomba düzeneği olan bir telefon gönderdi. Telefonun patlaması ile Afanasevskii, eşi ve oğlu yaralandı.

Hastaneye kaldırılan Rus general ve oğlunun patlama nedeni ile ağır yaralar aldığı belirtildi. Rus kaynaklar generale içinde bomba düzeneği bulunan telefonu veren ve ismi açıklanmayan bir kadının şu anda gözaltında tutulduğunu ve suçunu itiraf ettiğini belirtti.

General yaptırımların hedefindeydi

Müfettişlerin patlama sonrası çok sayıda kişiyi sorguladığı ve kanıtlara el koyduğu da gelen bilgiler arasında. 2014'ten bu yana Rus destekli ayrılıkçıların kısmen kontrolünde olan Luhansk, Moskova'nın geçen yıl ilhak ettiğini iddia ettiği dört bölgeden biri.

Bölgenin kritik isimlerden biri olan General Afanasevskii, İngiltere, AB, Kanada, İsviçre ve Japonya tarafından yaptırım uygulanan isimler arasındaydı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler telefon patlayıcı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin