Yaptığınız anda kapış kapış gidiyor: Asla yağ çekmeyen simit pişiye hayran kalacaksınız. Kahvaltılarınızın yeni gözdesi belli oldu. Simit pişi nasıl yapılır?

Kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak. Lezzeti ve kıvamı bir harika pişi için mutlaka bu tarifi deneyin. Yaptığınız anda kapı kapış gidecek...

Google Haberlere Abone ol
Yaptığınız anda kapış kapış gidiyor: Asla yağ çekmeyen simit pişiye hayran kalacaksınız. Kahvaltılarınızın yeni gözdesi belli oldu. Simit pişi nasıl yapılır?

Malzemeler;

1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağından biraz fazla
Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)

Kaplamak için
1 kase süt
Susam

Pişirmek için:
Sıvı yağ

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir kabın içerisine 1 su bardağı ılık süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuzu alalım.

Malzemeleri aldıktan sonra güzelce karıştıralım. Ardından karışımın içerisine 2,5 - 3 su bardağı kadar unu azar azar ilave etmeye başlayalım.

Unu ilave ederken bir yandan da yoğurma sürecine başlayabiliriz. Unu uygun forma getirdikten sonra kabın üzerini streç film ile kapatalım ve 45 dakika kadar mayalamaya bırakalım.

Sürenin sonunda hamurumuzu tezgahın üzerinde açmaya başlayalım. Bu noktada hamurun çok ince olmamasına dikkat edelim. 

Ardından hamurunuzu uygun bir hamur kesme aparatı ya da şişe kapağıyla şekil verelim.

Şekil verme işlemini gerçekleştirdikten sonra pişimizi ilk olarak süte ardından da kavrulmuş susama batıralım.

Ardından kızgın yağın içerisinde arkalı önlü kızartalım. Konrollü pişirme işlemini gerçekleştirdikten sonra servis tabağına alabiliriz.

Afiyet olsun...

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin