Yaptığı konuşma ile gündeme damga vurdu: Eda Erdem kimdir? Eda Erdem kaç yaşında ve nereli?

A Milli Takım Kaptanı Eda Erdem, performansıyla “Yılın Kadın Sporcusu” ödülüne layık görüldü. Ödülü alırken yaptığı konuşmada ise Atatürk vurgusu ile alkış topladı. Başarılı sporcumuz Eda Erdem’in törende yaptığı konuşma sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, verdiği mesaj ise özellikle dikkat çekti. Geceye damga vuran konuşmalarıyla herkesin dikkatini çeken Eda Erdem kimdir? Eda Erdem kaç yaşında ve nereli?

Google Haberlere Abone ol
Yaptığı konuşma ile gündeme damga vurdu: Eda Erdem kimdir? Eda Erdem kaç yaşında ve nereli?

6. kez düzenlenen “67. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu” ödül töreninde Milli sporcumuz Eda Erdem “Yılın Kadın Sporcusu” ödülüne layık görüldü. Volkswagen Arena’da düzenlenen törende Erdem’in ödülü alırken yaptığı konuşma ise geceye damgasını vurdu. Sosyal medyada oldukça olumlu tepkiler alan konuşma, geceye damgasını vurdu. Peki, Eda Erdem kimdir?

 Yaptığı konuşma ile gündeme damga vurdu: Eda Erdem kimdir? Eda Erdem kaç yaşında ve nereli?

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın kaptanı Eda Erdem, 67. Gillette-Milliyet Altınyıldız Classics Özel Ödülü ve Yılın Kadın Sporcusu ödülüne layık görüldü. Erdem’in törende yaptığı konuşma sosyal medyada günün en çok paylaşılan videosu oldu.

“Bugün hala voleybola başladığım ilk günkü tutkuyu hissediyorum” diyen Erdem kız çocuklarının kendilerini örnek almasından büyük gurur duyduklarını belirterek şöyle dedi:

Yaptığı konuşma ile gündeme damga vurdu: Eda Erdem kimdir? Eda Erdem kaç yaşında ve nereli? - Resim : 2

“Öncelikle bu gecede birbirinden değerli ve başarılı kadın sporcu arkadaşlarımla aynı kategoride beni buluşturan jüri üyelerine, oylarıyla bu ödülü kazanmamı sağlayan sizlere, takım arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Voleybol kariyerimde 20 yılı geride bıraktım. Başarılı bir sporcu olmak verilen emeğin karşılığını alabilmek çok güzel bir şey.”

“Kız çocuklarının gözündeki yerimizin ve bu sorumluluğun gerçekten farkındayız. Atatürkçü, ülkesini sporu seven, adil, çalışkan, azimli ve başarılı kadınlara dönüşerek ülkemizi daha yukarıya taşıyacak günlere katkımız oluyorsa ne mutlu bize.”

VOLEYBOLDA BÜYÜK GURUR

Eda Erdem Dündar'ın kaptanı olduğu Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı, önce olimpiyatlarda 5'inci sonra da Avrupa Şampiyonası'nda 3'üncü olarak ülkemize büyük gurur yaşattı.

EDA ERDEM KİMDİR?

Yaptığı konuşma ile gündeme damga vurdu: Eda Erdem kimdir? Eda Erdem kaç yaşında ve nereli? - Resim : 3

Eda Erdem, 22 Haziran 1987 İstanbul doğumlu, orta blokta oynayan Türk voleybol oyuncusudur ve Türkiye Voleybol Kadın A Millî Takım ve Fenerbahçe Opet Takım Kaptanıdır.

Eda Erdem, voleybola 24 Aralık 2000’de Beşiktaş JK altyapısında başladı. 2004 yılında ise A takıma yükseldi.

Yaptığı konuşma ile gündeme damga vurdu: Eda Erdem kimdir? Eda Erdem kaç yaşında ve nereli? - Resim : 4

4 sezon oynadığı ve son 2 sezonunda da kaptanlığını yaptığı Beşiktaş’tan 2008 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu.

Eda Erdem, 2005 yılından bu yana Türkiye A Millî Takım formasını giyiyor. Erdem, Türkiye A Millî Takım forması ile 300'den fazla maçta görev aldı.

Yaptığı konuşma ile gündeme damga vurdu: Eda Erdem kimdir? Eda Erdem kaç yaşında ve nereli? - Resim : 5

2008 yılında geldiği Fenerbahçe Spor Kulübü'nde 12. sezonunda mücadele eden Eda Erdem, Türkiye A Millî Takımı ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nde kaptanlık görevini üstlenmektedir.

A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Fenerbahçe oyuncusu Eda Erdem Dündar, 2021 Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda “En İyi Orta Oyuncu” olarak Rüya Takıma seçildi.

 Yaptığı konuşma ile gündeme damga vurdu: Eda Erdem kimdir? Eda Erdem kaç yaşında ve nereli? - Resim : 6

2015, 2017 ve 2019’un ardından üst üste 4. kez en iyiler arasına giren Eda Erdem Dündar, bu unvanı 4 kere üst üste kazanan tarihteki ilk voleybolcu oldu.

Eda, bir süre önce Uluslararası Voleybol Federasyonu FIVB tarafından da ‘Tarihin En İyi 100 Oyuncusu’ listesine seçilmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin