Yapımcıların gözü burada!

O il, yönetmen ve yapımcıların gözdesi haline geldi.

Google Haberlere Abone ol
Yapımcıların gözü burada!

Ünlü aktör Russell Crowe'un yönetmenliğini ve başrolünü üstlendiği "Son Umut", yerli yönetmenlerin imzasını taşıyan "Dondurmam Gaymak", "Dabbe", "Sürgün İnek" ve "Mandıra Filozofu" ile "Muhteşem Yüzyıl", "Baba Ocağı" ve "Güzel Köylü" gibi televizyon dizilerinin çekildiği Muğla, yönetmen ve yapımcıların gözdesi haline geldi.



Ünlü sinema oyuncusu ve yönetmen Türkan Şoray'ın yönetmenliğini yaptığı, kızı Yağmur Ünal'ın yapımcılığını üstlendiği "Uzaklarda Arama" ile yönetmen Yüksel Aksu'nun "İftarlık Gazoz" isimli sinema filmlerinin çekimi için de Muğla tercih edildi.



Dizi ve sinema yapımcıları keşfetti



Muğla Valisi Amir Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muğla'da antik dönemden bugüne birçok medeniyetin yaşadığını, bölgenin zengin bir tarih varlığına sahip olduğunu kaydetti.



Kentin son yıllarda dizi ve sinema yapımcıları tarafından keşfedildiğine işaret eden Çiçek, “Muğla ve ilçelerinde dizi ve sinemalara konu olabilecek çok sayıda tarihi ve kültürel alanımız var. Muğla yemyeşil vadileri, koyları ve binlerce çeşit bitki örtüsüne sahip bir kent. Bölgemiz bu nedenle dizi ve sinema yapımcıların adeta gözdesi oldu" dedi.



 "Yerli turist patlaması yaşanıyor"



Dizi ve filmlerin bölgedeki ziyaretçi sayısını da artırdığını kaydeden Vali Çiçek, Yatağan'daki Bozüyük Mahallesi ile Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi'nde "yerli turist patlaması" yaşandığına dikkati çekti.



 Yeni oyuncular yetişmeye başladı



Dizi ve sinema filmlerinin çekildiği yerlerde yeni oyuncuların da yetişmeye başladığını vurgulayan Çiçek, bölgede yaşayan çok sayıda kişinin, yapımlarda görev aldığını ifade etti. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin