Yanlış penaltı kararı sonu oldu, görevden alındı. Deneyimli hakeme büyük şok

Şampiyonlar Ligi'nde dün gece oynanan PSG-Newcastle United maçında UEFA, VAR hakemi Tomasz Kwiatkowski'yi yanlış karar vermesi nedeniyle görevden aldı.

Google Haberlere Abone ol
Yanlış penaltı kararı sonu oldu, görevden alındı. Deneyimli hakeme büyük şok

Şampiyonlar Ligi'nin ölüm grubu olarak adlandırılan F Grubu'nda dün gece yine nefes kesen maçlar oynandı.

PSG ile Newcastle United arasında oynanan heyecan dolu mücadele Kylian Mbappe'nin 90+5. dakikada penaltıdan kaydettiği golle 1-1 berabere sona ererken, UEFA maçın VAR hakemi Tomasz Kwiatkowski hakkında şok bir karar verdi.

UEFA, PSG'ye verilen penaltıda yanlış hükme karar veren Polonyalı hakem Tomasz Kwiatkowski'yi görevden aldı. Şampiyonlar Ligi'nde bu akşam oynanacak olan Real Sociedad-Salzburg maçında da VAR hakemi olarak görev alması beklenen Tomasz Kwiatkowski'nin yerine Marco Fritz atandı.

POZİSYONDA NE YAŞANDI?

Maçın uzatma dakikalarında Newcastle United forması giyen Livramento'nun önce göğsüne ardından koluna çarpan top sonrası maçın orta hakemi, VAR'daki Tomasz Kwiatkowski'nin önerisiyle pozisyonu izledi ve penaltıya hükmetti.

Kurala göre; ceza sahasında kaleye yönelmeyen bir top futbolcunun vücudundan sekip koluna çarparsa elle oynama ihlali olarak değerlendirilmiyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin