Yalçın Akdoğan'dan saldırı yorumu: 'Hükümet olarak... '

Başbakan Yardımcısı katıldığı TV programında Fransa'daki saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Yalçın Akdoğan'dan saldırı yorumu: 'Hükümet olarak... '

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, TRT Haber'de 'Özel Yayın' programına katıldı ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.



Paris'te mizah dergisi Charlie Hobdo'ye gerçekleştirilen ve 12 kişinin ölümüne sebep olan saldırının sorulması üzerine Akdoğan, olayın şok edici, sarsıcı olduğunu söyledi.



Hükümet olarak, olaya ilişkin temel yaklaşımlarının, "her türlü terör hadisesini reddetmek, kınamak ve telin etmek" olduğunu belirten Akdoğan, "Kim yaparsa yapsın, kimden gelirse gelsin, kime karşı olursa olsun, aktörlerden bağımsız olarak olayın, hadisenin, eylemin kendisini kınıyoruz ve lanetliyoruz. Bu olayda da 12 kişi hayatını kaybetti, yaralılar var. Bu kabul edilebilir bir hadise, eylem değildir, bunu şiddetle kınamak gerekiyor" dedi.



Saldırıya uğrayan derginin, daha önce yaptığı yayınların eleştiri konusu olabileceğini ifade eden Akdoğan, şunları kaydetti:



BaHer basın organının yayınları eleştiri konusu olabilir. Bunlar eleştirilebilir, kınanabilir. Bunun bağlamı ayrıdır, bu hadiseyi kendi bağlamında değerlendirmek lazım. Kategorik, prensip olarak terör hadisesini ve bu tür eylemleri öznelerinden bağımsız olarak reddetmek ve kınamak gerekir, telin etmek gerekir. Bu olay gerçekten daha çok konuşulacak ama baştan peşin hükümle hareket etmemek, aceleci olmamak ve konuşmamak lazım. Olayın biraz daha aydınlanmasını beklemek lazım. Fransa devletiyle diplomatik anlamda ilgili birimlerimiz temas halinde. Bakanlarımız muadilleriyle görüşüyorlar. Bu tür konularda ortak bir dayanışma, mücadele içerisinde olmak önem taşıyor. Aslında bu bizim de yıllardır ıstırabını çektiğimiz bir konu. Yani terörle ortak mücadele vermeliyiz. Bu bir insanlık sorunudur. Hangi ülkede, coğrafyada, kim tarafından yapıldığının önemi yok. Terörle ortak mücadele konseptinin, anlayışının geliştirilmesi gerekir. Bu bizim yıllardır söylediğimiz şey. Çünkü biz, terörden muzdarip olan, çok çeken, insanlarını kaybetmiş olan bir ülkeyiz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin