Yalan haberlerden yakınan medya patronu, Türkiye medyasını övdü

El-Hivar televizyonu sahibi, darbe sonrasında Mısır basınının doğru bilgi vermediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yalan haberlerden yakınan medya patronu, Türkiye medyasını övdü

İngiltere’de yayın yapan El-Hivar televizyonu sahibi ve siyaset bilimci Azzam Temimi, AA muhabirine konuştu. Temimi, Mısır'daki askeri darbe ve bu süreçte medyanın rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.



3 Temmuz'daki askeri müdahalenin ardından medyanın da susturulduğunu savunan Temimi, "Özgür ve bağımsız basın yayın kuruluşlarının kapısına, darbenin ilk saatlerinde kilit vuruldu. Mısır kamuoyunu doğru bilgilendirecek medya organı maalesef kalmadı" diye konuştu.



Mısır’da darbenin ardından özgür ve bağımsız medyanın işlevini yitirmesiyle birlikte sağlıklı haber almanın imkansız hale geldiğini vurgulayan Temimi, "Aldığımız doğru haberler sadece gençlerin internet ortamına yüklediği videolar ve bu alandaki bireysel gayretlerle mümkün oluyor. Özellikle sosyal paylaşım siteleri bu konuda bize epey yardımcı oluyor. Darbe karşıtlarının sosyal ortamda paylaştığı haberlerle Mısır'daki gelişmeler hakkında bilgi sahibi oluyoruz" dedi.



Takdir ediyorum



Türk medyasının Arap Baharı ve ardından Mısır'daki darbeye yönelik yayınları konusunda da görüşlerini açıklayan Temimi, "Türkiye'de yayın yapan İngilizce gazeteler, takip edebildiğim kadarıyla Ortadoğu halklarına yeterli düzeyde destek vermedi. Özellikle Anadolu Ajansı ve TRT Arapça'nın bu süreçte ortaya koyduğu performansın Türkiye halkının gerçek görüşünü yansıttığını düşünüyorum, çalışmalarından dolayı onları takdir ediyorum" ifadesini kullandı. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin