'Yalan haber yapana yazıklar olsun' dedi, gazetecileri dürüstlüğe çağırdı!

Deneyimli gazeteci, son zamanlarda ülke medyasında yalan ve iftira içerikli haberlerin yayınlanmasına tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
'Yalan haber yapana yazıklar olsun' dedi, gazetecileri dürüstlüğe çağırdı!

Son zamanlarda ülke medyasında yalan ve iftira içerikli haberlerin yayınlanmasına tepki gösteren Erzurum'un deneyimli gazetecilerinden Mithat Turgutcan, "Yalan haber yazıp basının imajını zedeleyenlere yazıklar olsun" dedi.



Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nin kurucusu, Mithat Turgutcan, meslektaşlarına yönelik bir açıklamayla dürüst olma çağrısında bulundu. Turgutcan, şöyle dedi:



"Kırk yılı aşkın bir süre, basın hayatına gönül vermiş bir fani olarak, basında çalışan meslektaşlarıma derim ki meslek onurunu, kişisel her duygunun önünde tutunuz, olayları objektif olarak yansıtmak, haberleri tarafsız dengeli olarak, yorum yapmadan vermek size saygınlık kazandırır. Milletimizin birlik, beraberlik ve bölünmezliğinde çok duyarlı olunuz. Huzur ortamı yaratmada, kendinizi görevli ve sorumlu tutunuz. Toplumun sesiyle, konuşmayı ve yazmayı prensip ediniz. Yazar yazısıyla toplumu duyan, hisseden, seven, sevilen kişidir.



Eğer siz mesleğinizi seviyorsanız, mesleğin amentüsü olan şartları içinize sindirip kaleminizi o doğrultuda kullanın. Yazar; eğitir, öğretir, doğru yolu gösterir. Tarih sayfalarını açtığımızda okunur insanlarda, hayvanlar gibi meydanlarda satılır, satın alan efendisi, kölesine hayvani muamele yaparmış. Günümüzde ise maalesef bu sistem değişikliliğine uğramış ve satın alan insan, efendisine bedeniyle değil fikriyle hizmet etmeye başlamıştır. İspat hakkının yasak olduğu bir devirde, hizmet veren bir gazeteci olarak itiraf etmek isterim ki ilin valisi tarafından onaylanmadan gazeteler satışa çıkmazdı. Bu ağır ve benzeri şartlar altında dahi, inanmadığı fikre hayır diyebilen sağlam şahsiyetli, doğruları bulan, şahsi düşünce ve hislerine yenik düşmeyen mesleğin dinamik taşları vardır. Mesleklerini başarı ile hedeflerine ulaştıran vasıflı ve karakterli yazarlarımız, muhabirlerimiz vardı. Hayatta olanları takdirle yad eder, vefat edenleri rahmetle anarım. Önyargılara dayanan bilgilerle, sorumsuzca haber üreterek yazı yazanlara doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nin kurucu başkanı olarak sesleniyorum. Meslekte; hizmet etmek istiyorsanız evvela mesleğin imajını zedelemeyin ve benlik sevdasından vazgeçin, mesleğinizi seviyorsanız doğruları bulun, şahsi düşünce ve hislerinize yenik düşmeyin, bilmediklerinizi araştırın bildiklerinizin doğrusunu yazın, yazılarınızı itirazlarınıza, şahsi emellerinize alet etmeyin. Milletimizin birlik beraberlik ve bölünmezliğinde çok duyarlı olunuz. Basının imajını zedeleyenlere, şantajcıya, yalana, mesleğini para ile satanlara fırsat vermeyin, verenlere en azından tu size deyiniz. Bir düşünürün söylediklerini de unutmayınız. Düşünür diyor ki eşini beğen, işini beğen, aşını beğen ama kendini beğenme. Yaklaş, konuş, tanış ama uşaklaşma. İtil-atıl ama satılma." Cihan


Etiketler yalan iftira haber
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin