Yakup Arslan için Asmalımescit'te tören

Yakup 2 restoranın sahibi Yakup Arslan için, restoranı önünde cenaze töreni düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Yakup Arslan için Asmalımescit'te tören

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden, Asmalımescit’in ünlü mekanı, gazeteci ve sanatçıların da uğrak yeri olan Yakup 2 restoranın sahibi 63 yaşındaki Yakup Arslan için, restoranı önünde tören düzenlendi.



Yakup Arslan’ın cenazesi, saat 13.00’de 40 yıldır işlettiği meyhanesinin bahçesine getirildi. Burada düzenlenen törene oğulları Yıldıray Arslan, Ufuk Arslan, Av. Turgut Kazan, oyuncu Ahmet Sezerel’in de bulunduğu akrabaları, çalışanları, çevre esnafı ve işletmenin müdavimleri katıldı. Katılanlardan helallik alınıp dua okundu. Bu sırada bazı sevenleri gözyaşı döktü. Cenaze omuzlarda araca götürülürken, bazı katılanlar alkışladı.



Yakup Arslan’ın cenazesi daha sonra Zincirlikuyu Camii’ne götürüldü. Arslan’ın cenazesi ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedilecek.



Özellikle medya ve edebiyat çevresine uzun yıllardır hizmet veren, turistlerin de ilgi duyduğu meyhane, Asmalımescit’in simgelerinden birisi. Duvarlarında Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı, nüfus hüviyet cüzdanının bir örneği ile geçmişten bugüne mek?nın müdavimi olan ünlülerin fotoğraf ve aşifleri bulunuyor.



Törene katılan oyuncu Ahmet Sezerel, "Asmalımescit’in önemli bir ismiydi. Türkiye için önemli bir isimdi. Hepimizin başı sağ olsun" dedi. Tören sırasında gözleri dolan İstanbul Barosu eski başkanı Av. Turgut Kazan ise, üzgün olduğunu söyledi.



HAKKINDA BESTE YAPILDI



Bursla bir süre İstanbul’da kalan müzik dünyasının kendisine ‘Ses sihirbazı’(Klang-Magier) dediği Hamburglu Alman besteci Detlev Glanert Yakup 2 meyhanesi için "Yakup 2-Bekleme Zamanı" isimli konçerto yazmıştı. DHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin