Yağ çekmeyen karnıyarığın sırrı bulundu: 1 kaşık ekleyince asla yağ çekmiyor. Yağ çekmeyen karnıyarık tarifi. Karnıyarık nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

Karnıyarık, patlıcanın belki de en lezzetli olduğu halidir. Nefis kıymalı ve salçalı iç harcın patlıcanla uyumu enfestir. Karnıyarığı lezzetli yapan unsurlardan biri yağ çekmemesidir. Bu yöntemle karnıyarık asla yağ çekmeyecek. İşte püf noktalarıyla yağ çekmeyen karnıyarık tarifi

Yağ çekmeyen karnıyarığın sırrı bulundu: 1 kaşık ekleyince asla yağ çekmiyor. Yağ çekmeyen karnıyarık tarifi. Karnıyarık nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

Patlıcan, Türk mutfağında en çok tercih edilen ürünlerden biridir. Yemeklerde, salatalarda, mezelerde ve hatta közlenmiş bir şekilde tek başına bile tüketilir. Sofraların olmazsa olmazı pilavın ve cacığın en güzel eşlikçisi karnıyarıktır.

Karnıyarık her ne kadar lezzetli olsa da bir o kadar yağ çeker. Aslında yağ çekmeyen bir patlıcan yemeğinin çok basit bir püf noktası var. Bu yöntem sayesinde patlıcanlar asla yağ çekmeyecek ve dilediğiniz patlıcan yemeklerini yapabileceksiniz. İşte yağ çekmeyen karnıyarık tarifi:

YAĞ ÇEKMEYEN KARNIYARIK MALZEMELERİ

6 tane patlıcan

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tane kuru soğan

2 tane yeşil biber

350 gram orta yağlı kıyma

2 diş sarımsak

Yarım tatlı kaşığı domates salçası

Yarım tatlı kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

2 tane domates

6 tane sivri biber

1 avuç kadar maydanoz

1 su bardağı ayçiçek yağı

Yağ çekmeyen karnıyarığın sırrı bulundu: 1 kaşık ekleyince asla yağ çekmiyor. Yağ çekmeyen karnıyarık tarifi. Karnıyarık nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

YAĞ ÇEKMEYEN KARNIYARIĞIN PÜF NOKTASI

Öncelikle patlıcanların pijamalı şekilde soyup dilimleyin. Bir miktar suyun içerisine tuz ekleyin. Ardından patlıcan dilimlerini tuzlu suda bekletin. Bu yöntem sayesinde patlıcanlar yağ çekmeyecek ve acı tadı gidecek.

Ayrıca patlıcanların yağ çekmemesi için kızartma yağının içine bir miktar sirke de ilave edebilirsiniz. Böylece patlıcanlar hem yağ çekmeyecek hem de daha lezzetli olacaktır.

YAĞ ÇEKMEYEN KARNIYARIK TARİFİ

Öncelikle patlıcanları soyun ve dilimleyin. Daha sonra püf noktasında belirtildiği gibi tuzlu suda bekletin. Bir tavanın içinde zeytinyağını ısıtın. Soğanı yemeklik doğradıktan sonra zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Yeşil biberleri de doğrayıp kavurma işlemine devam edin.

Ardından tavanın içerisine kıymayı da ilave edin. Kavrulmakta olan soğanlarla birlikte rengi çıkana kadar ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Ara ara karıştırarak pişirme işlemini devam ettirin. Daha sonra sarımsağı, salçaları, tuzu ve karabiberi de ilave edin.

Domatesleri küp küp doğrayın ve tencerenin içine ilave edin. Bu şekilde 5 dakika kadar pişirin ve ocağın altını kısın. Ardından 1 avuç kadar doğradığınız maydanozu da ekleyerek son kez karıştırın ve ocaktan alın.

Bir tavada ayçiçek yağını ve bir miktar sirkeyi ısıttıktan sonra suda beklettiğiniz patlıcanları ekleyerek kızartın. Kızarttığınız patlıcanları ısıya dayanıklı bir kabın içerisine ekleyin. Patlıcanların orta kısımlarını açın ve hazırladığınız kıymalı harçtan bolca ilave edin.

Ardından patlıcanların üzerine sivri biberleri ve dilerseniz domates dilimlerini kürdan yardımıyla sabitleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Sıcacık servis edin. Asla yağ çekmiyor, afiyet olsun!

KARNIYARIK YANINA NE İYİ GİDER?

Karnıyarığın yanına, tam kıvamında bir süzme mercimek çorbası ve tane tane yapılmış bir pirinç pilavı çok iyi gider!

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin