Yabancının konut alımı hız kesecek! Alt limit 75 bin dolardan 200 bin dolara çıkarıldı

Yabancıya konut satışında uzun zamandır düşüş var ve bu düşüşü hızlandıracak önemli bir yasal değişiklik yapıldı. Yehi yapılan düzenlemeyi Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşcu duyurdu. 75 bin dolar olan alt sınır 200 bin dolara yükseltildi.

Google Haberlere Abone ol
Yabancının konut alımı hız kesecek! Alt limit 75 bin dolardan 200 bin dolara çıkarıldı

Eylül ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 2,9 oldu.

Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı bin 7 konut satışı ile Antalya aldı. Antalya’yı sırasıyla 978 konut satışı ile İstanbul ve 211 konut satışı ile Mersin izledi.

Yabancılara yapılan konut satışları Ocak-Eylül döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %43,5 azalarak 28 bin 64 oldu.

Ülke uyruklarına göre en çok konut satışı Rusya Federasyonu vatandaşlarına yapıldı

Eylül ayında Rusya Federasyonu vatandaşları Türkiye’den 722 konut satın aldı. Rusya Federasyonu vatandaşlarını sırasıyla 327 konut ile İran, 191 konut ile Irak ve 148 konut ile Almanya vatandaşları izledi.

Yabancılara konut satışıyla ilgili çok önemli bir açıklama geldi. Açıklamayı sosyal medya üzerinden Ziraat Bankası eski genel müdür yardımcısı Şenol Babuşcu yaptı.

Yabancıya satışta değişiklik yapıldığını belirten Şenol Babuşcu, 75 bin dolar olan alt sınırın 200 bin dolara yükseldiğini açıkladı.

Babuşçu sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada "Yabancıya Konut Satışında Değişiklik Göç İdaresi yabancıların kısa süreli ikamet iznindeki alt sınırı değiştirdi. 16 Ekim 2023 tarihinden itibaren yabancıların ikamet izni alabilmek için alacakları taşınmazlardaki 75.000 dolar olan alt sınır 200.000 dolara yükseltildi." ifadesini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin